nisam novi na forumu ali sam uglavnom provodio vreme citajuci super kvalitetne teme ovog foruma

Molio bih vas za pomoc...kupio sam Samsung Le-46A656..Tv sa full HD-om i digitalnih tjunerom.
Citao sam na forumu i informisao se danas u vezi digitalne televizije ali mi neke stvari nisu jos jasne..
Pretplaticu se za par dana na sbb-ov D3 ali me zanima....Moj Samsung ima digitalni tjuner....citao sam da televizori i sa analognim tjunerom mogu da prikazu sliku sa digitalnog signala...
Koja je onda poenta svega?
Za sta mi onda sluzi digitalni tjuner u tv-u ?
Da li ce onda biti uopste razlike u kvalitetu slike nekog analogno tv-a i ovog u prikazu D3-a ?
Uzeo sam i pioneerom 401V dvd player...( dok se manje vise ne sredi stanje i stabilizuje sa blue ray uredjajima )
Pa me zanima, mkv fajlove ne mogu da pusta koliko sam cuo...( i koliko sam cuo nema tog blue ray uredjaja kod nas koji pusta . MKV ..iako npr. ima taj fajl na specifikaciji ) ?
a ono sto me zanima jos je. ovaj dvd player radi full up-scalling ili kako se vec pise

Sobzirom da . MKV fajlovi nisu podrzani..kako bih mogao da gledam filmove koje imam u 720p i 1080p ? Da li bi se previse izgubilo na kvalitetu slike, mislim da li bi imalo smisla, kada bi taj npr. 1080p ..MKV fajl konvertovao u x264 koji ovaj pioneer podrzava?
p.s. ovo mi sve stoji u drugoj sobi i ceka se na produzni

Hvala puno i nadam se da ce te mi pomoci .