Citat:
marjanmkd:
Znam, to je novi digitalni termostat. Ovo je stari termostat:
Koja od 3 zice (plava, zuta, kafena) je faza, nula, i koja ide nazad u ventilator - to mi je pitanje
Jel može neko da napiše malo jasnije kako se povezuje ovaj ili bilo koj drugi termostat? Mislim ja znam da povežem ovaj sa slike, ali čitajuću 3 strane nisam našo više od 2-3 odgovora koji tačno i precizno govore kako termostat treba povezati ili su korisni nekome ko želi to da uradi bez da zove majstora.
Da ne pričam o tome da bi to trebao i naki laik da razme pošto da je profesionalac koji redovno menja termostate verovatno ne bi tražio odgovor ovde. Znači 3 stranice filozofiranja i retko šta korisno.
Da ne bude kako sam se i ja samo priključio filozofiranju (a jesam

). Za par dana ću napisati i okačiti slike kako se povezuje termostat sa citirane slike. Znam da će mnogi sad reći kako je to očigledno i kako je odgovor već dat... Ne nije dat odgovor. Kao inženjer el. thenike tvrdim da odgovor nije dat. A trebalo bi da ga razume neko sa malo iskustva ... Ipak debata na ovom forumu ili kod nas upošte svodi se uglavnom na rasprave slične tome. Npr. da li sam ja inženjer ili inžinjer ili samo lažem. Da li ću nekom pomoće da poveže taj termostat to nije bitno.
Citat:
robert63:
Digitalni/Elektronski termostati jesu precizniji,imaju i vremensko programiranje
ali su ponekad previše komplikovani za svakodnevno koriščenje/programiranje.
Mora cela porodica da "napamet" nauči uputstvo za upotrebu
da se ne bi smrzavali ili preznojavali , naročito kad grejanjem upravljaju starije osobe.
Nažalost da. Mnoge uradjaje izgleda da kontstruišu kratkovidi idoti koje namaju percepciju o tome ko će i kako koristiti date uredjaje. Iznerviram se nebrojano puta zbog toga.