SUSE 11.1 je na distrowatch dobio veoma dobre ocene i pohvale, mada ima i zalbi. Znaci, ima nade i za SUSE i za distrowatch
Citat:
Kernel-1: @tdjokic - pogledaj kako stoji Ubuntu spram Mint-a na distrowatch, znaci pre ce biti da je
"Ubuntu i ostali", hehe

(mozda nije nesto narocito merodavan distrowatch, but anyway, just for the record...)
Znam kakva je situacija na rang listi, ali ako uporedis resurse koji stoje iza Ubuntu-a i SUSE-a sa Mintom, onda je Mint postigao veliki uspeh. Njemu je glavni adut sto sve radi odmah, a to je masi ljudi najvaznije. Skoro je komicno da "dete" Mint preti preuzimanjem prvog mesta "ocu" Ubuntu, mada je to jos vrlo daleko.
Bas za ovaj novi Suse opet se neki bune sto nema kodeke odmah, za sta su odmah dobili i objasnjenje od ostalih komentatora zasto mora da nema (patenti) i koji je najlaksi nacin da se to resi (Pacman repo, iz Yast-a). Na kraju krajeva, i Mint postoji u "ocerupanoj" verziji, za drzave koje su stroge u vezi patenata.
Kao sto sam vec jednom ranije rekao, SUSE cesto ima suvise podataka prilikom instalacije. Evo jednog detalja iz nekog komentara "Loved the partition screen, but there really should be a simpler version. You either had to go with their auto-selected choices (which were not previewed), or pick what looked like an expert mode. I was left confused, but somehow I got it right."
(Priblizan prevod: "Dopada mi se izgled particionera, ali bi ipak morala da postoji jednostavnija verzija. Morate da izaberete ili auto-selekciju ili nesto sto lici na ekspert varijantu. Ostao sam zbunjen, ali sam nekako uspeo.")
Na svetu postoje samo 2 OS-a: 1. Mint, 2. svi ostali!