Pa pazi ovako, pre nego sto uzmes neku distribuciju koja je na vise CD -ova, kupi LIVE CD izdanje te distribucije i probaj je, bez instalacije.. Znaci sve su na jednom cdu, ubacis ga, bootujes i udjes u linux.. isprobas pa vidis jel ti se svidja ili ne... ako ti se svidja ta distro, odes u shop i kupis

Od poznatih distribucija, cuo sam da Slackware, Mandrake, SuSE i RedHat imaju LIVE CD... Mozda ima i jos neka poznata, no ja nisam cuo. Tako da znas..
Moja preporuka ti je SuSE , a nakon toga (kada se malo izvezbas) Slackware.. Sa Mandrake -om imam losa iskustva i ne volim ga, mada sam sa njim poceo
Sto se tice instaliranja Linuxa na FAT particije , cuo sam da pojedine distribucije mogu , dok za instaliranje na NTFS nisam cuo. Mada i instaliranje na FAT particiji snosi nekakav rizik. Licno nisam probao ali tako sam cuo.
Neko je pomenuo da radis sa partition magicom ... Samo to ne! Bas taj program mi je naneo muka i muka, ma ne samo meni , mnogima.. Koristi toolove za particionisanje koji su na CD -ovima distribucija.
Sto se tice ove domace distribucije, nisam je probao a i ne zelim jer ne mogu da zamislim operativni sistem na srpskom i to jos na cirilici. Smatram da je to mana a ne prednost.
Marcony, Mandrake 9.0 je malo zastareo, uzmi neku novu distribuciju, neces se kajati.. Uzmi ili Mandrake 9.2 ili SuSE najnoviji.
Toliko
"The world holds two classes of men - intelligent men without religion, and religious men without intelligence."