Snimam video zapise sa analogne televizije sa TV karticom i Pinnacle Instant DVD Recorder-om i posle zelim da taj snimak emitujem na TV-u (preko TV-out-a ATI 9600Pro kartice).
Neko vreme sam se mucio dok nisam provalio kako da emitujem sliku na TV a da ostane interlaced i da se uklopi u PAL sistem tako kao da ide Live sa TV-a.
Kada sam to resio javio mi se jedan veci problem a to je Field Order. Naime, ne znam iz kog razloga ali se filed order sam menja u snimku s vremena na vreme. Taman podesim Decoder da ide sa Top Field First i sve ide OK, kad posle par minuta pocne slika da "poskakuje' i moram da podesim na suprotnu opciju. Ovo mi vec ide na zivce...
Naisao sam na DScaler Mpeg2 Decoder koji u podesavanjima ima opciju Force Top Filed First ali ne radi...
Inace koristim KMP Player i do sada sam isprobao vise mpeg2 decodera ali ni jedan ne resava ovaj problem.
Da li imate predlog koji decoder da koristim? Ili da sa nekim programom "obradim" ceo zapis i da to resi problem, ali samo ukoliko se to obavi relativno brzo.
Inace kada snimak pustam na StandAlone DVD Player-u sve ide OK, glatko super, doduse, jako retko slika malo stucne ali to je zato sto radi brdo programa u pozadini snimanja pa se ponekad desi malo CPU Overload-a

Inache, ostatak hardvera je:
AMD Athlon 2400+ na 2.2GHz
512MB DDR
7200rpm HDD