Citat:
cnc-project:聽da preciznost sa 200 000 nije bajna... (promenjeno u max 30 000 mm/min, uz ve膰u preciznost ) pozicioniranje u 0.2 mm, s time da ipak malo treba uzeti u obzir i podrhtavanje cele konstrukcije..za sada u 1 mm dobivamo oblik, 拧to je za namenu OK
Ma da odlicno je, ubaci sto brze glavno vreteno (spindle) i bices super. Jeste vitka konstrukcija. Dal bi te zanimalo da radis X i Y ose od epoxy granita za sledecu masinu? Bio bi zanimljivije, robusnije, ozbiljnije resenje :)
Citat:
ubrzanje sada na max 30 000 je 250 mms/s/s , nije problem ubrzanje koliko inercija pri tome...
Hoces da kazes da ti je za 30m/s ubrzanje 0.25m/s^2 ? To znaci da ubrza za 120sec? Ili 250m/s^2? To je .12sec sto je za respekt.
Zbog inercije sam i pitao na koliko su ti ogranicena ubrzanja :)
Citat:
te啪ina Z osi ...cca 40 kg sa utezima i manjim spindle motorom , sa 5 -aksnim dodatkom i 50 kg uz ja膷i HF motor
nije re膷 o skupom stroju koji 膰e odraditi posao i 0.1 , ili manje...ovde je i 1 mm vi拧e nego dobro...
Ma da finalna obrada kalupa za epoxy.
Ozbiljan cnc Gantry sam video u Loli, 12m raspon Y mislim da je X 24 ili 30m, nas 40-ak se slikalo ispod portala i ispalo smesno malo :)
PS. baci jos koji video na youtube :)
It has to start somewhere.
It has to start sometime.
What better place than here?
What better time than NOW?