Citat:
petarm: Ja znam da ti mnogo robujes definicijama i teoremama i svakako jako puno stvari znas!
Kao što rekoh, može se živeti i bez matematike. Može se zgrada sagraditi i na empirijskim znanjima i bez matematike, ali ako hoćeš da smanjiš eksperimentisanje i zasnuješ nešto na matematici, to ima smisla samo ako znaš da rezultat ima smisla, a matematički aparat ima smisla samo u kontekstu u kome je formulisan. Ti bi taj kontekst da zaobiđeš.
Citat:
petarm: Mozes li mi dati primer nekog svog rezultata u matematici?
Teško da mogu ako ti formalizam nije jača strana. Bio sam logičar. Evo nečega što je 100% moje:
http://www.elitesecurity.org/t320680-Paradoks-teoriji-skupova
No, ovo nećeš razumeti, ali nema veze. Evo čime sam se bavio kao student (mada je sve bilo poznato ranije):
1. Na drugoj godini studija sam našao originalne dokaze osnovne teoreme algebre i Stirlingove formule za gama funkciju.
2. Takođe na drugoj godini studija dokazao sam da neprebrojivi zatvoreni podskupovi skupa

imaju moć kontinuuma (činjenica za koju nisam znao ranije).
3. Kao student treće godine dao sam brz dokaz da se intuicionistička iskazna logika zaista razlikuje od klasične (kasnije sam video da je iste tablice našao Gedel).
4. Kao student četvrte godine sam dao originalan dokaz kompletnosti jedne aksiomatizacije implikativnog fragmenta klasične iskazne logike.
5. Takođe kao student četvrte godine sam našao algebru (zajedno sa svim potrebnim algoritmima) za računanje sa algebarskim brojevima u apsolutnoj tačnosti u opštem slučaju (uključujući i odlučivanje da li dve reprezentacije određuju isti broj).
Ovo je nešto od onoga čega sam se setio. Kada budeš poslediplomac, možda budemo pričali o tome šta sam radio onda, ali se odavno ne bavim matematikom.
Nije bitno koji su zaključci izvučeni, već kako se do njih došlo.