Citat:
engineer: Koristis 2% od tih naduvanih cifara i dobijes server na kome ti se sajt ucitava pola godine jer je CPU index konstantno iznad 5. I onda kontaktiras njihovu podrsku, pa ti kazu kako je sve ispod 30 sasvim normalno i uopste ne utice na rad servera. (Moje iskustvo sa Hostgatorom)
To je tvoje iskustvo... ne i moje ili necije stoga ne treba globalizovati.
Treba probati vise provajdera. Stranih pogotovu.
Citat:
engineer: Nije mi jasno zasto se svi zakacite za prostor i transfer. Pa nije to jedina stvar koja je bitna za dobar hosting.
Na primer:
- imas neogranicen prostor na disku, ali ne mozes da hostujes nista osim html/php/slika ili fajlove vece od 2 MB
- imas neogranicen prostor na disku, ali ne mozes da uploadujes fajl veci od 2 MB, zbog limita postavljenog u PHP-u
- imas neogranicen broj mail naloga, ali ne mozes poslati ili primiti poruku vecu od 5 MB
- imas neogranicen broj mysql baza, ali forum ti puca svaka 2 min zbog limita u broju konekcija
- imas CGI ali ako slucajno stavis skriptu koja optereti server, kompletan nalog sa svim domenima ti je suspendovan 3 dana
... i tako u nedogled.
Naravno da nije jedino bitno, ali dzaba i quad core dedicated server sa 16 GB RAM-a i 7 TB diskom ako ti daju 10 GB protoka. A obicno to tako biva. Placas hardware koji mozes da koristis za personal homepage.
Stvar je umerenosti. Ne vidim svrhu davati ogroman prostor na disku a mali bandwidth. Ili obratno.
To za fajlove vece od 2 MB je opet samo tvoje iskustvo/ponuda tvog provajdera, ne mora da znaci da je tako i kod ostalih. Ja sam npr. kacio najvece fajlove od 1 GB. Preko nisam probao, niti imao potrebe.
Limit u PHP-u je nesto drugo (BTW opet nije 2 vec - upload_max_filesize 7M), i to nema bas puno veze sa onim sta dobijas na disku. Neko npr. podize FTP server pa mu ogranicenje PHP-a nije vazno. Onaj ko planira da pravi novi rapidshare to sigurno nece raditi na nekom od 'debelih' www hostinga za male pare.
Za vecinu prosecnih mogucnosti i upotrebe upload_max_filesize 7M je sasvim dovoljno. Naravno kako za koga. Kome treba vise svakako nece uzeti shared hosting bilo koji, vec nesto sa vise mogucnosti tipa VPS ili dedicated.
Za mail naloge opet ne znam gde je to limiti 5 MB... anyways svako 'normalan' danas ne koristi vise mail server od provajdera vec google apps for your domain servis.

Vozi gmail na svom domenu.
MySQL i pucanje: to jeste boljka vecine shared hostinga pa tako i ovih 'debelih'. Medjutim to nije pravilo.
Sta ja imam od domaceg hostinga (posto je ovde to tema) kada mi se vrlo cesto desava ovo sa sajtom:
Page created in 51.672 seconds with 14 queries.
To je sto prikaze pri ucitavanju php strane, a ceka se 2-3 minuta na ucitavanje. Uzas.
Mnogo redje se desava na 'debeljku', posebno na mom DB clusteru koji je skoro pa dedicated zbog malog broja korisnika na njemu.
CGI nisam koristio pa necu da pricam napamet kako radi.
Citat:
engineer: Ja koristim postpaid paket i placam tacno onoliko koliko potrosim bandwidtha, a mogu da sastavim paket po mojoj zelji do 100GB prostora i 5TB bandwidtha. Kod domaceg provajdera.
Super zvuci, ali pravo pitanje je -po kojoj ceni?
Test u realnom vremenu (moj slucaj):
USA server: Stranica je generisana za 0.641 sekundi uz 24 upita.
Germany: Strana generisana za 0.0855 sekundi.
Srbija: Page created in 3.641 seconds with 12 queries.
Naravno ovo poredjenje je subjektivni test, na nekom drugom provajderu bi mozda bili bolji rezultati... a mozda na nekim stranim losiji. Svako bira ono sto mu vise odgovara.
[Ovu poruku je menjao Mister Big Time dana 21.08.2008. u 10:32 GMT+1]