Citat:
Mikky je napisao:
ok sve to stoji za amd ali znate kako se kaze: intel je intel
ja sam malo (vise) ispao iz takta sto se tice hardvera ali uzmite u obzir
cene ploca za amd i intel
zar ploce za amd nisu skuplje od ploca za intel?
to mu onda dodje da
ploca_amd + amd ~ ploca_intel + intel
Pa sad razlika u ceni ploca je podosta smanjena, a i dale postoji razlika u ceni procesora ...
Citat:
zatim na kolikoj magistrali rade intelovi procesori a na koliko amd?
ne razumem argument ?!?
Na kom
taktu ti mislis da rade???
Ne bih rekao da je takt magistrale prednost kod Intela
Citat:
dalje tu je uvek taj rizik od przenja amd-a koji nema garanciju ako se tako nesto desi (mada cujem da su te probleme oko zagrevanja resili sa athlon xp procesorima)
kompatibilnost? ok mislim da su tu gotovo sve resili ali....
ipak i ja sam na strani amd-a u poslednje vreme ali ipak: intel je intel
ps. ovako je nesto slicno bilo sa nVidia vs 3dfx i na kraju nVidia kupi 3dfx i resi nas svih nedoumica i dilema

'95 - '96 godine sa pojavom prvih 486-ica u "racunarima" (cini mi se, morao bih da iskopam casopis da proverim) objavljen je clanak o tim novim procesorima. Jedan deo analize procesora, od strane jednog strucnjaka na poklju racunara, je bio posvecen novo-primecenoj pojavi pregrevanja procesora.
Naime tadasnji komentar je bio, da su primetili da se i80386 procesori zagraveju malo vise od i80286, a da je taj trend nastravljen i kod i80486 procesora, samo u znatno vecem obimu.
Postavljen je zakljucak, da ce to naglo povecanje stepena zagrevanja procesora u mnogome ucinite racunare nestabilnima i onemoguciti daljnje podizanje frekvencije procesora.
Za mladje sagovornike, procesor i80486 je radio na frekvencijama od 60-133 MHz.
Jasno je da su danasnji procesori u odnosu na te starije poput kvarcnih grejalica, ali ipak pored naglog razvoja procesora doslo je i do razvoja sistema za hladjenje procesora.
Ako vec uzimate procsor "tezak" 200-500 DEM, verujem da nematerazloga da stedite na nekih 10-2 DEM, za kupovinu nekog kvalitetnog coolera.
To je kao da dajete nekih 70 000 DEM na novi A6, a da njega stavite Trayalove gume ne bi li ustedili nekih 500-600 DEM.
Uostalom, ako ste bas toliko uplaseni "malo" vecom radnom temperaturom AMD-ovih pticica, otidjite na
www.amd.com i tamo pronadjite koje coolere i ostale komponente predlaze AMD za svoje procesore.
sasvim jednostavno!
[
Ovu poruku je menjao Deep|Blue dana 13.11.2001 u 02:39 PM GMT]
"Hmmm", rekao je, "...suprostavlja se nadrealizmu prikrivene metafore..." Razmišljao je tome na trenutak, a onda je zatvorio beležnicu s mrkim osmehom.
"I smrt je za njih suviše dobra"