Moze li neko da mi kaze kako da rijesim sledeci problem: naime u C# radim aplikaciju za vodjenje Racunarskog centra. Ukratko, sa jedne strane imam ListView sa racunarima a sa druge ListView sa studentima. Zauzece racunara treba da se obavi tako sto se student "prevuce" na racunar. Medjutim, kada se pokrene drag studenta, cini mi se da se sve druge aktivnosti misa blokiraju, tako da ja ne mogu da odredim na kom racunaru je student ispusten. Dakle, nije cilj da se student prebaci u drugi ListView, nego da se promijeni stanje racunara na ZAUZET i da se upise odgovarajuca torka u bazu podataka (sto bi mi bilo lako, samo da mogu da odredim koji je racunar odabran). Nadam se da razumijete sta ocu da kazem...
Probao sam i sa GetItemAt() i sa raznim drugim doskočicama, ali jednostavno ne znam da realizujem to što mi je zadatak. Počeo sam da se ozbiljno nerviram, tako da bi pomoć dobrodošla...

"Takozvani praktični ljudi bili bi korisni i zasluživali bi svaku pohvalu i poštovanje kad od te svoje praktičnosti ne bi hteli da naprave smisao života i razlog svoga opstanka, opravdanje za podjarmljivanje i terorisanje svih onih koji su lišeni toga praktičnog smisla, ali zato stvoreni za druge, možda više i bolje podvige."
Ivo Andric
Ivo Andric