aauuuuu sta ste se raspisali bogati

vidim da je u svakoj pokrajini, gradu razlicito.
danijelic kao sto sam pisala, kod mene se sva ta papirologija zavrsila za dva dana. m.m. je automatski dobio umanjenje poreza a kako ce sad predati primanja za 2008, videcemo da li ce mu skinuti od kad smo vencani ili od kad sam ja dosla, to ne znam! juce sma dobila od poreskog identifikacioni broj pa cemo videti kako to funkcionise! nije mi jasno zasto su vas toliko maltretirali, m.m. je na sva pitanja odgovarao na nemackom, ja nisam ni beknula sem: ja,ja!
sto se skolice tice, ja sam upisala
Berlitz jer mi je najbliza i najvise mi se dopala tu sam polagala test, dobila sma treci modul, ali ja sam izabrala da idem od pocetka. taman da utvrdim gradivo:) posto mi grad placa pola cene, placam cas 1e, sto znaci 100e mesecno.
moj ti je savet da sacekas da dobijes vizu u uredu za strance, dace ti papir kojim te oslobadjaju pola troskova za ucenje jezika i casove integracijskog. kad odes sa tim u skolicu da polazes test znanja, videces da je cena puno manja od ove koju su ti rekli sada. mislim da nema potebe da se prijavljujes na arbeitsamt jer ti automatski daju radnu vizu kad i boravisnu u pasosu. bar kod mene je tako!
Citat:
loriloreta:
Evo meni je sutra zadnji dan jezicnog kursa. Imat cemo malu bozicnu festu najprije u razredu(svi ce donit neko tradicionalno jelo iz maticne zemlje),a posli zakuske idemo na bozicni markt na kuhano vino

bravo lori carice

gluhwein je vrh!
Citat:
mladji: Nemoguce je da ona ima toliku platu u mestu gde zivi,to i ja i ona znamo,jel to znaci da dok ne dobije tu platu nist aod mog odlaska pridruzivanju porodici,mora da postoji jos neki nacin,i samo da dodam da njena majka ili otac nema sanse da garantuju za mene jer me ne vole,ipak sam ja Srbin.. :)
I dodao bih da sam poceo i da se spremam za taj A1 u Gothe institutu i bio sam u knjizari "Educational center" oni su mi dali knjigu koja je specijalno za Gothe institut za pripremu za A1 i kazu da se prodaju odlicno i da je sve unutra,knjiga izgleda sjajno i ima i cd,.... Ako nekog interesuje gde,nek me kontaktira,kosta 1050 din.. Pozdrav svima... :)
ne znam odakle ti ta informacija
mala jeka da je ovde 1500e lako zaraditi? procena plata je 1000e! a za posao koji se placa 1500e se treba namuciti.
u tom smislu mladji zavisi koliki je standard te pokrajine u kojoj zivi, u principu ovde racunaju oko 350e po osobi da moze da se zivi, sto je realno gledano premalo! kad odbije sve troskove trebali bi da ostane 400 za nju, 400 za tebe, grubo receno. najbolje je da pozove opstinu u kojoj se nalazi da pita!
sto se knjige tice, mislim da si kupio huber-a, ili? rekla bih da je , po opisu. ja sam ucila iz nje.super je!
isak abrahamu se moze poslati i e-mail ako ne uspes da ga pronadjes. bice to uskoro, pa da nas obradujes i ti lepim vestima!
pozdrav svima