Pozdrav svima

lol
Evo,ljudi samo da vas sve pozdravim,prvi put pisem ovde,ali vas sve jako dugo "poznajem"

Naime,citam ovu temu vec ja mislim 3 meseca,od pocetka pa do kraja,pa sve iz pocetka
Naravno,iz razloga sto sam imao tu srecu,da upoznam svoju buducu suprugu,nemicu iz Berlina,sa kojom cu se uskoro i vencati,a hvala svima vama ovde ljudi,na neshvatljivo velikoj pomoci. jer verovali ili ne,ovde sam vise saznao i dobio pomoci samo citajuci,nego po opstinama,mesnim zajednicama,sudovima i kafanama i bog te pita gde sve nisam stigao :NISTA,ali bas nista nismo oboje znali,ni gde ni kako ni zasto,da izvedemo da ona dodje ovde da se vencamo,da bih kasnije dobio boravisnu vizu za DE. Prve informacije sam dobio ovde. naravno,kad sam joj rekao sta ce joj sve traziti da bi joj dali famoznu potvrdu o slobodnom bracnom stanju - smejala mi se pet minuta. vec sutradan ispalo je eto ovako kako ste svi rekli. Da skratim pricu - mi smo u sledecoj fazi - svi moji papiri koji su joj potrebni za to uverenje su poslati k njoj,sve po p.s.-u,apostille,prevodi,apostille na prevod,ludilo

Cim stignu,izvadice sve neophodne papire pa se organizujemo da dodje,da se vencamo

* Cisto da naglasim,u pitanju je ljubav,najludja koju nisam mogao ni da zamislim da moze da se dogodi. E sad,meni se iskreno ne ide tamo da zivim,ali posto iz odredjenih razloga ona ne moze da zivi ovde,ostaje opcija da ja idem tamo,sto ce se i dogoditi,jer za nju bih otisao i na severni pol i ziveo u iglo-u.Majke mi

tako dakle,kad se vencamo,jasno mi je da problemi tek pocinju. Zahtev za vizu pa nadalje. ja sam vec uplatio za A1 ispit na Goethe institutu,za 25 oktobar,znaci za 22 dana. Srecom,rodjen sam i ziveo u Austriji pa imam jos nesto malo secanja na nemacki jezik u sebi,mada skromno. knjige pazario,ostrim se polako. iako sam iscitao forum milion puta,neke stvari oko uslova i zezalica za boravisnu vizu su mi ostale nejasne,pa cu neki naredni put da postavim po koje pitanjce. Ovaj put,stvarno sam samo hteo da se predstavim i kazem nesto o svojoj prici i da vam se svima zahvalim od sveg srca,na svemu napisanom ovde,na podeljenim iskustvima i pomoci !!
Dragan