EIDE PATA OEM hard diskovi su im bili OK (cak su bili preferirani hardovi koje sam montirao kad sam sklapao racunare). SATA1 OEM hard diskovi vec vise reklamacija, ali je procenat falicnih hardova bio jos prihvatljiv. SATA2 OEM jeftinije serije hard diskova su im blagi uzas (za sad najbolja iskustva imam sa hardovima od 160GB) u odnosu na moja predjasnja iskustva sa hard diskovima te firme. Dobijao sam u svrhu montaze DOA ("dead on arrival" ili prevedeno hardove koji su jos neraspakovani stigli potpuno neispravni) hardove, hardove koji su crkavali u prvih nekoliko dana, nedelja ili meseci itd... Dolazili su ljudi sa strane da im dijagnostifikujem kvarove na racunarima samo da bih utvrdio da su im WD SATA2 hardovi ili potpuno crkli ili pri crkavanju. Najskorije riknjavanje jednog WD3200AAKS harda je bilo pre par nedelja kad covek presao sa IDE emulacionog moda na ACHI. Igrao je CoD4, kako mi je objasnio, samo mu se restartovao komp i vise nije mogao da udje u Windows. Doneo je racunar kod mene i naravno prvo sto sam video je POST koji je prijavljivao SMART greske a kasnije kad se dizao Windows i plavi ekran UNMOUNTABLE BOOT VOLUME i... Probao sam da vidim SMART paramentre iz nekih DOS alata ali su mi i oni brljaveli zbog neispravnosti harda. Sve sto sam probao da bi eventualno reanimirao hard na brzinu nije dalo rezultata a posto je hard bio pod garancijom nisam se mnogo baktao oko njega. Isti je istog dana vracen na reklamaciju u velikoprodaju a novi dobijen o'ma'

Nekoliko dana pre toga je takodje posle nepunih mesec ipo dana riknuo jedan WD3200AAJS iz nepoznatih razloga. Taj racunar nisam sklopio ali je donet kod mene kad je kupljen da instaliram Windows pa znam koliko je star

Ja kuci izmedju ostalog imam WD hard koji vec godinama jako dobro radi i bio sam ljubitelj ove firme do pojave ovih ocajnih SATA2 hardova. To su neka moja skorija iskustva a jos neka sam opisao u odgovorima na neke druge teme. Naravno da i medju novijim OEM SATA2 WD-ima ima primeraka koji ce dugo raditi, ali ljude ne treba da cudi brzo crkavanje istih...