Mislim da to možeš uraditi ako napraviš formicu frmPodsetnik čiji bi RecordSource bila tabela Podsetnik sa četiri polja, ID, Datum, Poruka i Procitano (ovo polje bi bilo Yes/No). Na on load glavnog switchboarda postavi sledeći kod :
Dim strUslov as String
strUslov = "Int(Datum) <= Int(Now()) And Procitano = False"
IF DCount("ID","Podsetnik",strUslov) Then DoCmd.OpenForm "frmPodsetnik", , , strUslov
Na ovaj način ćeš otvoriti formu frmPodsetnik isfiltriranu tako da ti pokaže sve nepročitane podatke od ranije do danas. Ako želiš samo podatke sa današnjim datumom u liniji strUslov koristi = umesto <= .
Mislim da je ovo zadovoljavajuće rešenje, ako nije, možeš u windows helpu otkucati Schedule a new task i videti mali tool Task Scheduler, kod mene nije instaliran doduše. Takođe, možeš dodati referencu (u VBA kodu odeš na tools, references) ka Microsoft Outlook Application, ali pošto si slab sa VBA kodom mislim da ti ovo ne odgovara.
Moguće je i da kad malo napreduješ napraviš neko programče u Visual Basicu (verzija 6 ima skoro identičnu sintaksu kao VBA) koje bi se startovalo sa windowsom (link ka tom programu postaviš u "C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Programs") i koje bi se nalazilo u system tray, mada mislim da već postoji gomila gotovih besplatnih programa koji bi ti služili u tu svrhu. Moguće da je polovina ovog posta suvišna, ali zaneo sam se

Ozbiljan i odgovoran mladić