Thanks svima!
Malo sam googla i nasao jos po neki pdf writer.Moram pohvaliti ova zadnja dva koje su predlozili Vanja i leka.
Testirao sam ih i evo nesto iz vlastitog iskustva:
Test: jedna strana A4 u MS Wordu XP sa slikom i tekstom i evo rezultata:
Cuteprinter iliti
CutePDF je dao najbolji kvalitet uz dosta prihvatljivu velicinu fajla.Kvalitet dokumetna je cini mi se 100% slican originalu.Jedina mu je mana, sto nesto duze generise pdf fajl, ali ne skodi
PDFCreator je takodje cool, ali mi se cini da nesto nije u redu sa bojama, ne lici puno originalu.Mozda nesto treba podesavati, ne znam?Fajl je relativno mali.
Probao sam jos neke, kao, pdfFactory i neki Easy PDF Creator ali mi se nisu svideli zbog reklame u footeru.
Uglavnom svi rade skoro na isti nacin, kao printer driveri(ghostscript), i bar sto se mene tice, su 'pogodili' sustinu i namenu.
Nisam probao nista od software za Linux, jednostavno zato sto ne radim sa njim.Verovatno je i taj Latex dobar.
Nisam uspeo skinuti Adobe Distiller kao ni Adobe PDF Writer ni sa zvanicnog adobeovog sajta, sto ne znaci da necu i dalje pokusavati

.Iskreno, nisam odavno pokusavao.
Zna li ko sta o Adobe Professionalu 6.0?Karakteristike, namena,...Nesto sam cuo, ali ne dovoljno.
Na kraju preporuka:
www.pdf.org.yu i thanks svima.