Još davno sam se bio prijavio kod euneta (preko on-line prijave za adsl ili proveru teh. mogućnosti ili kako već - zaboravio sam), praktično čim sam dobio novu centralu i "dvojku" ispred broja (i da, imao sam i dvojnika). A to beše valjda krajem 2006-te ili početkom 2007-me. I konačno u septembru 2007-me stiže mail sa obaveštenjem da postoje teh. mogućnosti ... Naravno, odmah sam ispregledao uslove kod nekoliko ISP-ova (cena, oprema, dužina ugovora i tako to), ali sam i popunio slične on-line obrasce za proveru mogućnosti uvođenja adsl-a još kod beotela i beositija (bez nekog specijalnog razloga baš kod njih). Odgovori su stigli za dan ili dva - tako da mi nije sasvim jasno kako to da objasnim, ukoliko je tačno da bi telekom poslao odgovor samo ISP-u koji je prvi pitao - a tako sam ja shvatio pročitavši ovu temu. Ja sam se odlučio za beotel - između ostalog i zbog trajanja ugovora (ali nije to tema). Tek, u idućih možda 15-ak dana, zvali su me i telefonom iz sva tri ISP-a, neki i par puta.
E sad, ako je tačno i da telekom "rezerviše" port samo za sebe ako samo i pitate kod njih - direktno, ali ne kad neki drugi ISP pita u Vaše ime, onda sam dobro prošao (u svom neznanju

). Jer pomišljao sam da popunim prijavu i kod njih kad sam već i one druge dve - čisto da vidim odgovore - ali sam odustao; godinu dana vernosti unapred mi je bilo ipak previše. Jer, ako ništa drugo, za godinu dana mnogo toga može da se promeni.