Ovaj tutorial će biti lakši pošto imam već sve spremne fajlove koje ću vam dati a vi ih samo iskopirajte

Potrebne stvari:
Pocket PC sa VGA ekranom (može i QVGA sa Nydot Virtual Display)-
Bochs verzija 2.3.5 (najnovija)* (1.6 MB)
Windows 95 - Bochs imidž # (89 MB)
Total Commander CE * (600 kB)
Pocket Console * (120 kB)
SE_VGA (opciono uz VGA uređaj ili ozVGA za WM5) *
BOCHSRC.TXT *
VGAKEY (donateware)*
Treba vam i Total Commander za PC ili WinRar ili neki drugi arhajver koji može da otpakuje tar i gz (zbog win95.img smanjio sam ga na 42MB)
* Stvari koje vam dajem
# Kontakt na PP ili potraga za fajlom u mom 4shared folderu
- Stvari koje morate nabaviti

OK, da krenemo, sve fajlove ćete naći na 4shared.com linkovima pošto su oni najbolji..
Linkovi su na dnu strane.
1. Skinite Pocket Console i instalirajte ga U INTERNU MEMORIJU!
2. Skinite SE_VGA (VGA uređaj)/Nydot Virual Display (QVGA) i instalirajte ga bilo gde.
3. Skinite Total Commander i instalirajte ga bilo gde.
3a. Skinite VGA_KEY i instalirajte ga U INTERNU MEMORIJU.
4. Skinite BOCHSRC.txt i prekopirajte ga na / (tako da putanja bude /bochsrc.txt).
5. Skinite Bochs 2.3.5 raspakujte ga, i iskopirajte ga na /SD Card/Bochs/ (tako da putanja izgleda ovako /SD Card/Bochs/<ovde je sadržaj arhive> npr. bochs.exe
6. Skinite Windows 95 imidž (win95.img) i iskopirajte ga u /SD Card/Bochs (tako da putanja bude /SD Card/Bochs/<ovde je win95.img>
Ovim ste završili prvi deo koji je i najdosadniji a to je kopiranje i smaranje dok se daunlouduju fajlovi..

Sad ide zanimljiv deo...

7. Uđite u ozVGA, SE_VGA ili šta već koristite i uključite Real VGA mod. Prebacite ekran u Landscape. Zatim po restartu uređaja nabockajte (sve će biti sitnije) Total Commander, idite u SD Card, Bochs i pokrenite Bochs.exe iskočiće vam crni prozor i slova će da lete po ekranu...
8. Pritisnite 6 pa Enter i krenuće emulacija. Uključite VGAKEY (ako ga već niste uključili) i pritisnite dva puta tipku Fn (zadnji donji red pored Space) pa F12 (uključivanje miša) pa F5 (opciono, full screen).
8a. Čekajte 1-5 minuta zavisi od konfiguracije uređaja ako vam prijavi bilo kakvu grešku, sam Windows samo stisnite enter...
8b. Dobrodošli u Win95
9. Ako ste ušli u full screen primetićete da nema načina za uključivanje tastature. Nažalost ovo je jedan od većih nedostataka programa. Preporučujem da pritisnete npr dugme za kontakte pa kad isključite kontakte vratiće vas u Bochs ali će te u donjem desnom uglu biti ikona za VGAKEY

Screenshots:

Naravno moguće je kopirati sve fajlove na neko drugo mesto u tom slučaju me kontaktirajte na PP da vam dam drugi BOCHSRC.txt
Link do mog foldera u kom ćete ubuduće nalaziti sve fajlove koje aploudujem : <Kontaktirajte me na PP> (molim vas da ne aploudujete fajlove..)
Pozdrav.
PS. Čeka vas jedan tekstualni fajl na desktopu

Next... Damn Small Linux/Knoppix
[Ovu poruku je menjao nmilosev dana 26.01.2008. u 10:06 GMT+1]
by Dell Axim X50v (WM2005/Official A02) :
Nokia Lumia 920.1 WP8.1 GDR1 Cyan
DevUnlock : Toshiba Encore WT8-A-102 -
Windows 8.1 Pro