@Ned123, @Spanta:
Tacno - 5400rpm. Drzim na papiru specs, pa sam prekucavao i nisam ni primetio typo.
Bavim se dizajnom (pretezno web). Znaci, GIMP, Inkscape (heh, kao ne koristim "
one" druge

), e-texteditor itd.
Ovo je novo i po narudzbini, ali imam mozda mogucnost da uzmem i Dell XPS M2010. Ali zbog onog mozda, nisam previse optimistican. A i k**ate sam srece. Zadovoljan sam ja i sa Inspiron 1720 i necu da preterujem. Cak i Dell XPS M1710, ali mi je 1720 preci.
Znaci neki redosled je: 1) Dell XPS M2010, 2) Dell Inspiron 1720, 3) Dell XPS M1710.
Nisam gadljiv na igrice, cak sta vise. Ali vec godinama ne igram aktivno. Pojavili su se neki naslovi koje bih
trošio, ali retko. Znaci igranje je najmanje bitno. Ali ima znacaj u pauzama ili odmorima.
@Ned123:
Hvala na tip. Odlucio sam se za UXGA rez, jer s tim displejom koliko sam shvatio dolazi i bolji prikaz (kontrast itd. ne zbog rez i sl.nego zato sto je kompletno drugi i bolji ekran).
Razlika kod XPS modela je sto imaju grafuljaner 7950GTX/X1800 i displej 17"/20.1". Graf je ok, ali za mene luxuz, ali kad je vec tu...
Baterija mi je u potpunosti nebitna, jer ga
sigurno necu paliti van 4 zida. Jos uvek su mi drage ruke

Tezine, takodje, nisu problem.
Jos neka pitanja:
1. Ako promenim rez, neminovno dolazi do razvlacenja? (1.583, 1.523, 1.6... H/V)
2. Ako je lap pristekan na struju i nestane struja, on automatski trosi bateriju, kao UPS?
3. Da li ispravljaci kod lap-a, eto npr. ovih Dell-ovih, rade na americki 110V/60Hz i na 220V/50Hz, tj. da li automatski menja?