Hello svima!
Sve pohvale pokretaču, tutorijal je odličan. Verujem da će pomoći svima onima koji kroče samostalno u svet, pre svoje Zemlje matice, koja se još uvek misli "da li na istok ili na zapad!"
Pošto sam se načitao raznih iskustava, evo malo i mojih.
Prvo preporučujem Scrptlance, besplatan je, možete konkurisati koliko vam duša ište, pun je projekata, withdraw funkcioniše dva puta nedeljno, i ima vezu sa MB.
Što se tiče uspeha, ja sam negde na sredini lestvice koja vodi u "sigurne vode", još uvek se penjem, mada mi je, sa osvojenih x desetina zvezdica već mnogo lakše, imam više klijenata koji mi se javljaju.
Savet početnicima: samo napred! ja sam dugo gradio svoj portfolio i review. Mnogo puta sam nešto radio skoro i za džaba, samo da bih "narastao". Teško je kad nemaš rejting, biješ se sa jadnicima sa istoka, gledaš za koje pare rade i krstiš se, ali kao što sam već rekao, samo napred! Ako već imate neka predznanja u oblastima dizajna, ili programiranja, usavršavaćete se usput, radeći.
Banka intesa je stvarno među najboljim bankama, ali ima samo jednu manu. Ako vam u Moneybookers-u traže da povučete transakciju do 20$ da bi overili račun pomoću 6-znakovnog koda koji stiže sa transakcijom, Banca Intesa ovaj kod ne prosleđuje, ta informacija se gubi usput, tako da ovu overu računa (Koju će MB kad tad da zatraži) nemožete obaviti preko Bance Intese, osim ako imate VISA karticu za plaćanje, i onda overite ovu karticu na MB.
Pozdrav svima koji su dali iscrpne informacije o e-poslovanju, mada meni još uvek nije jasno u vezi plaćanja poreza kada ste fizičko lice. Od jednog računovođe sam dobio informaciju da u Srbiji nije čuo za nikog ko je fizičko lice i plaća porez, ljudi se gotovo uvek pre opredeljuju da otvore nešto, i tek onda prijave dobit.
Evo jedne proverene informacije iz Austrije!
Austrijski državljanin, kada otvara firmu/agenciju, prvih godinu dana, država ga oslobađa plaćanja poreza i doprinosa, i momentalno može da dobije neke kredite, stim da nemože firmu zatvoriti nakon samo godinu dana

. Posle tih godinu dana, sledeće tri godine, plaća porez i doprinosi ali sa značajnim popustima, tek četvrte godine se normalno oporezuje.
Bilo da firmu otvara mlad čovek, bilo da je u godinama, u Austriji, ceni se kada se čovek osamostaljuje, i u svakom slučaju to će kasnije biti jedan novi poreski obaveznik, što je korist za državu.
I ja razmišljam da bi bilo bolje otvoriti agenciju nego čekati da mi dođu na vrata sa pozivom (ovde kod nas

), ali ovi uzimaju odmah, ne pitaju te da li ti treba pomoć, samo kažu DAJ!
https://static.elitesecurity.org/thumbdown.gif