Citat:
Ivan Dimkovic:
Ne, to nije tacno - prvo copyright i patenti nemaju veze, drugo - cim ti neko delo publikujes (pa i na internetu) ti automatski imas autorska prava (copryright) nad njim. Teoretski, postoje nacini da se dodatno "osiguras", ali po svim zakonima ti i bez toga imas autorska prava.
Mene je neko ubeđivao da moraš da registruješ kod u sudu ili gde god da bi on bio zvanično tvoj, mada sam ja bio ubeđen da to nije potrebno. Ok, ovako je još bolje.
Citat:
O GPL-u kao "dobroj" licenci mozemo diskutovati na 100 strana (mislim da mirise da se debelo ne slazem

ali za placanjem taksi nema nikakve potrebe
Ma šalio sam se, čovek piše komercijalan program, naravno da neće da piše otvoreni kod ako želi da prodaje program... GPL nije "copyright" nego "copyleft", a to nije pogodna stvar za komercijalne programe.
Nego Ivane, nešto sam hteo da te pitam... ko je beše jedan od autora ove biblioteke FAAD, FAAC i slično?
Citat:
...For FAAD2 the GPL license applies. For commercial licensing, please contact Ahead....
(source:
http://www.audiocoding.com)
... and the aliens sent an android down to earth, to slow down mankind's development
... and they named it Bill Gates.