Nismo se razumeli

Da li ti zelis da se aplikacija pokrece na racunaru sa drugom verzijom Office-a ili zelis da resenje moze da se builduje na okruzenju koje ima noviji/drugu verziju Office ?
Govorim za prvi slucaj: napravi aplikaciju sa verzijom Office-a koju ti imas na development mashini, tako da koristis interop-ove i reference na tu, tvoju, verziju Office-a. U properties referenci postavi
Local copy na true, samo da bi tebi bilo lakse da iskopiras
binarne fajlove, a ne solution, na test mashinu sa Office 2007.
Probao sam to za Office 2000 i 2003, medjusobno rade bez obzira koja od te dve verzije je instalirana. Mrzi me da stavljam 2007, ruzna je k'o shugav ker tako da nisam probao
Za ovo drugo sam primenio handjob metod, da prostis

Imao sam dve development mashine - jednu sa 2000, drugu sa 2003, nisam menjao reference kada sam prebacivao solution (VS 2003 bi sam osvezio interop-ove), ali deklaracije metoda su bile drugacije. Pravio sam dva bloka poziva metoda preko preprocesorskih direktiva, npr.
#ifdef OFFICE10 ... kod za Office 10 metode ... #elseif OFFICE11 ... kod za Office 11 ... #endif, i menjao preprocesorske definicije (OFFICE10/OFFICE11) u property-u solutiona.
Siguran sam da ima elegantnije resenje, da direktno pristupis osnovnim metodama za najnizu verziju preko IUnknown interfejsa registrovane komponente. Nemam sada mogucnosti da to isprobam, masina mi se raspada, ali ako mislis da ti je bas to potrebno ...
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.