Zavrsio sam sve danas, podigao ukaz.
* Za ukaz sam uplatio u komsiluku na prvoj Ezpay kasi. Da znate, na Ezpay vam je taksa na 50 leva manje od 2leva. Jedino su malo traljavi za upatu, daje se dokument - u slucaju stranaca pasos. Meni na pasos nikako da prodje, dadoh im vozacku dozvolu (bugarsku) i onda je sve bilo ok. Sluzbenica ne ume da popuni na pasos i tolko.
* Slikao se isto u komsiluku, 10 leva fotke za 5 minuta.
* Otisao oko 12:20 sofijsko vreme u MP. Cekalo je jedva 20-30 ljudi.
* E sad ja sam usao odmah. Zivim u Sofiji, imam boraviste.
** Ovo je bitno za one koji imaju boraviste: policajac se pravio pametan, nece da me pusti preko reda. Ja mu kazem "U uredbi pise da imam prednost". On kaze "Ma kakva uredba" i smeje se. Onda me pita dal imam zakazano i za kada (u uredbi pise da ne treba zakazno ako si naseljen u Bugarskoj). Ja sam naravno zakazao i odstampao mail. Nasmejem se, pokazem mu papir, on kaze "Dobro mzoes da udjes". I toliko.
* Cekao bih ja red da moram. Ali izasao sam s posla jedva, okretali oci kada sam rekao vracam se za dva sata.
* Unutra radila dva saltera. Na svakom cekalo po troje. Oko 5 minuta je po stranci. Iz nekog razloga sluzbenica trazila da na poledjini slike napisem ime i potpisem se.
I to je to. Izgleda da petkom ima najmanja guzva, kao sto je neko vec rekao na forumu. Mislim da vec posle 14:00 danas nece biti nikoga, tako da u to vreme petkom moze da se uzme ukaz i ko je isao preko ambasade lagano.
Pozdrav svima i hvala na savetima. Docekah i ja da me sunce ogreje

.