Citat:
Interogatus:
Citat:
jotev74:
Vojkanche,
Ukaze potpisuje premijer a osim problema oko zloupotreba u Makedoniji,citav proces potpisivanja Ukaza je bio tehnicki nemoguc jer Bugarska do danas zvanicno nije ni imala premijera jer predsednik Rumen Radev nije mogao da da mandat za sastav nove vlade obzirom da niko nije imao vecinu u parlamentu.
Danas,nakon dogovora GERB-a sa desnicarskim partijama,napokon moze da se formira vlada i Radev je dao mandat Borisovu za to.
Bojko Borisov je covek koji treba da ti potpise Ukaz koji vec dugo cekas

Ukaze potpisuje potpredsednik Republike Bugarske (bar tako piše u vašim statusima na tim sajtovima) a ne predsednik vlade tj.premijer. Viceprezident na Republika Bulgarija je Ilijana Jotova i ona je po Ustavu Bugarske ovlašćena da daje i vraća bugarsko državljanstvo, da daje azil i da daje otpust iz bugarskog državljanstva. I sve to po ovlašćenju predsednika Bugarske. Molim vas... morao sam da se umešam, redovno čitam ovaj forum ali se ne uključujem ali sad sam morao.
Postovani Interogatus,
Hvala Vam na javljanju i pokusaju da osporite ono sto sam napisao.
Vi ,kako rekoste vec dugo pratite ovaj forum ali se ne ukljucujete. Medjutim,sada ste morali da reagujete jer naprosto nisam u pravu. Obozavam ovaj narod i divim se istom pre svega zbog potrebe za konfliktom i "ispravljanja krive Drine". Iz istog razloga je u Srbiji sve popularnije zanimanje ,takozvano BOT-ovanje.
Epa, da bi izbegli dalje polemike oko onoga sto sam napisao a nije tacno ,dugujem nekoliko obrazlozenja.
Prvo,ako redovno pratite ovaj forum(kao sto rekoste),morali ste da vidite i moj post od pre nekoliko dana (17.04.2017. u 13:25 ,str.169.)
. Za slucaj da niste evo dela iz pomenutog:
"Samo da podelim informaciju koju sam dobio od posrednika koji zivi i radi u Bugarskoj a u vezi sa potpisivanjem Ukaza.
Ilijana Jotova- viceprezident Bugarske je oformila poseban savet za proveru svih kandidata koji su predali zahteve za bugarsko drzavljanstvo.
To je ogroman i veoma obiman posao jer se provereva sve od DACB-a pa do dokumenata koji su stigli na potpis u njenom Uredu.
Na taj korak se odlucila nakon afere u Makedoniji oko izdavanja uverenja o poreklu i izdavanje Ukaza za makedonce je totalno obustavljeno do daljeg."
Znaci,nije da bas ne znam ko deli Ukaze i koja su mu ovlascenja.
Vest o davanju mandata Bojku Borisovu je itekako znacajna jer je on taj koji mora da imenuje ministre u Vladi a izmedju ostalog i da potvrdi mandat postojecem ili postavi novog ministra pravde. I eto nas kod cinjenice da se upravo u tom ministarstvu vode postupci i donose odluke o dodeli drzavljanstava.
Izvinjavam se ukoliko je do zabune doslo zbog moje opaske da ce Bojko Borisov da potpise Ukaz Vojkanchetu ,kome sam se btw. i obratio u postu ali bilo je namerno .
Vojkanche i ja smo prijatelji i poznajemo se licno a iza tog dela posta postoji i mali smile-i (

) a takva je i bila namera zbog njegove konstantne nestrpljivosti oko potpisa Ukaza.
I da rezimiramo...
Ja sam drzavljanstvo dobio i ne posecujem ovaj forum da bi pratio statuse a jos manje da bi pametovao na njemu vec sa istinskom zeljom da pomognem i drugima da dodju do njega.
Sa mnogima sam u licnom kontaktu a nekima sam osim pomoci oko papira pomogao i oko nalazenja posla u inostranstvu i sve forumase smatram jednom malom porodicom koja je i meni mnogo pomogla i od srca im se svima pojedinacno zahvaljujem. Hvala rodjaci
Namera mi je da i dalje pomazem a ne da iz prikrajka posmatram i cekam neciju "gresku" .
Izvinjavam se administratorima i moderatorima,ali i ostalim clanovima foruma na opsirnom izlaganju.
Sve najbolje familijo !!!