Neutralac:
Imam i ja visu elektrotehnicku...Ne znam koji posao te zanima konkretno. Ako hoces da budes elektroinzenjer, ne treba ti DSB approval. Nije isto elektronika/elektrika/IT i medicina.
Ti saljes u Nokut jer je to visoko obrazovanje, a moras naci posao koji je u tvojoj struci, ne moras se previse opterecivati sa smerovima, ako si ti zavrsio za npr elektricara, a visu si zavrsio za racunarske mreze, radis sa mrezama i hoces da radis sa mrezama tu dileme nema.
Ali treba imati i na umu da oni imaju fagbrev/dsb za vise oblasti, jaka struja, slaba struja, instalacije u telekomunikacijama - gde spada i optika i bezicne mreze, itd itd...ima svasta

To ti je ono sto po oglasima vidis Gr. L, Gr. H, Gr. S itd...
Oni na sesti stepen gledaju kao Bachelor's degree, i vidjaces to po oglasima isto kao i Master degree...
Ne moze se dati konkretan i iskljuciv odgovor na to sto ti pitas, jer zavisi od samog posla i poslodavca...
Inace mislim da ti to nisi bas sve shvatio. SAK je za priznavanje srednjeg obrazovanja a Nokut visokog, nema to veze za medicinom ili bilo kojom drugom strukom, to su "ustanove" za autorizaciju diploma iz inostranstva. E sad stvar je sto medicinari moraju da autoriziju svoju srednju, a elektricari ne moraju. Dovoljno je da je prevedu na engleski, ali elektricarima je potrebno nesto drugo, a to je DSB approval. Pricam svo vreme elektricari, ali tu ima vise zanimanja za koje je DSB nadlezan.