Citat:
Biljana Marjanovic:
Moli da ako nekom nije problem ponovi samo da li sa ranim startom može da se otvori račun u banci i primi plata pre konačnog odgovora UDI-ja.Molim vas da mi odgovorite jer je jako hitno.Hvala unapred
Da,moguce je. Izmedju ostalog,zato je i toliko bitan.
Kada stigne dozvola od policije,U mom slucaju je to bilo posle nedelju dana i to na seficin mail, zajedno sa njom,ugovorom i pasosem ides u Skatteetaten i trazis D-nummer i poresku karticu. Isti ti u roku od nedelju-dve stize na kucnu adresu. Poslodavac elektronski skida poresku karticu (od janura svi tako rade),tako da sa njom nemas nista. Kada dobijes D-broj sa njim,pasosem,ugovorom i dozvolom od policije kreces u obilazak banaka.

Kazem u obilazak zato sto nisu bas svi voljni da ti otvore racun kada imas D-broj ili ugovor kraci od 6 meseci. Ja nisam uspela u DNB-u niti u Sparebank-u,ali zato u Nordei nikakav problem nije bio. Cak su mi rekli da cim dobijem personnummer mogu da se slikam! Bukvalno!

Samo treba da dodjem i dobicu karticu sa slikom. Mada je definitivno moj utisak da je i tu sreca bitan faktor,citaj-na kog sluzbenika naletis. Sve u svemu u roku od mesec dana eto platice!
Inace da to nije bilo moguce,ja bih do sada krepala i to od gladi!!!

Zato sto sam na regularnu dozvolu cekala duze od tri meseca,a personnumer dobila sve ukupno posle 4!