Vracam se i direktno sa aerodoroma idem u bolnicu na posao.A tamo me ceka koleginica i kaze:"Mirjana,jesi li cula da je ubijen Norvezanin u Srbiji?"...(i to kaze 2-3 minuta pred raport a svi sedimo za istim stolom i cekamo raport)
A u avionu iz Kopenhagena za Oslo,sretnem staru poznanicu iz vremena kada sam tek dosla u Norvesku i zenu koja mi je puno pomogla tada i ona je naravno jako dugo u Norveskoj i kaze ona meni:"Sad kada dodjem nazad,prvo ce da me pitaju jesam li cula da su ubili Norvezanina u Srbiji?"...i stvarno je u pravu...mene sa vrata sacekalo pitanje.
Neprijatno,naravno...i kazem ja da,cula sam...nemam puno informacija ali nasa stampa pise da je napao srpsku policiju.I tu htedoh da prekinem pricu na tu temu...onako umorna od puta preko male Krsne

Ali ukljucuju se svi tada...pa druga koleginica mene pita:"Jel bezbedno hodati po ulicama u Srbiji?"...a to je pitanje na koje se jezim,jer oni poistovecuju Kabul i Beograd po bezbednosti...kazem ja sasvim bezbedno,kao sto rekoh pre godinu dana,ne ratujemo ni sa drugima ni sa nama samima...ali oces djavola...i dalje nastavak...treca se ukljucuje:"Izvini,ali ako covek tek tako moze biti ubijen na ulici,onda nije bezbedno"...ja u odbranu:"Ukoliko ja napadnem norvesku policiju,i mene ce norveska policija ubiti u samoodbrani,i kazem da ne zelim o tome da pricam,kasnimo sa raportom"...vrata otvorena...i iz susedne prostorije cuju se koraci...dolazi stari Terje,overlege onkolog koji je bio mnogo puta u turistickoj poseti staroj Jugoslaviji...i kaze:"Mislim da je potpuno pogresno,nepotrebno i neprijatno za Mirjanu da joj postavljate takva pitanja na ovakom mestu.Ona nema veze za tim,ona je dosla na posao da odradi svoju smenu".I izadje covek napolje...a oni onda da ublaze slucaj...pa jel meni neprijatno da me to to pitaju,ne misle oni nista lose itd itd...
Kazem ja:"Najvise na svetu volim Srbiju,a postujem Norvesku izuzetno jer zivim u Norveskoj.I naravno da je neprijatno slusati tako nesto"...
I nekako na jedvite jade sa zakasnjenjem poce taj raport...
Majko mila

Jedan Norvezanin vredi kao 10 Avganistanaca,20 Srba,50 Kineza itd...to mu dodje ta formula...
neku i pitam sebe gde li si sada...)