Sandra,ponesi karticu nasu neku koja moze da plati npr.dozvolu radnu preko portala elektronski kao i krune da imas kod sebe,zameni kod nas za svaki slucaj.I uslikaj se format slika-pasos,trebace ti oko dozvole.Ranac neki za dnevnu upotrebu je skroz ok za imati da se ne vuku velike torbe.A posto si zensko,ponesi vosak za depilaciju (ne moras puno imas u Karici da uzmes patrone u Palmoticevoj 25 kao i aparat mali za jednu patronu) jer to rade sve zene a ovde je skupo kao djavo.Ne zauzme to bog zna koliko mesta u koferu,nije veliko.Kozmetika-ponesi trebace ti,mislim na malo vise.Te stvari koje zene koriste ponesi jer to je ovde papreno a to sto dolazimo u Norge ne znaci da cemo zapustene

.Od lekova:dva antibiotika mozes Panclav npr.i jos jedan,ekoderm mast,malo Ferveksa itd...bitna je i ta mala apoteka a ako si hipohondar,stavi se u kontrolu i posalji nekog drugog u apoteku

Pirinac,pasulj,supe,suhomesnato Zlatiborac,makaroni...sva ta pakovanja koja sam smatrala da su mi od koristi sam ponela od hrane i sve mi je dobro doslo.
Kapa dobra,rukavice i sal - bitna stvar s obzirom da dolazis sada u zimu.Fen za kosu moras da imas,a pegla nije bitna.I zauzima mesto i nepotrebna je totalno.
Posteljina je ok cena i ovde ima u Jysk-u da se nadje jeftino.Ma ima tu stosta za poneti ali sve zavisi gde ides i u kom statusu...ja pricam sa aspekta da imas manje novca,trazis posao,i neizvesno je svako novo jutro.Ne mogu da se setim jos necega...
A ok,ides preko muza...to je vec laksa varijanta...ali ponesi svega jer to je ipak jedna plata neko vreme.
MIRKA (gledam u tuznu jesenju noc,s pokisle grane lisce opada,u daljini cujem muziku
neku i pitam sebe gde li si sada...)