Hvala @mada77! Cuj da ne shvatim licno... Pa ja sam upravo to i trazila!

Samo sam htela da proverim da ne radim nesto pogresno. Valjda hvataju zivci,sta znam...

Ja sam u startu napravila grasku (koju je nadam se moguce ispraviti) Sto nisam slala iz Srbije. Problem su bili adresa i telefon. Ali sad sta je tu je,nastavljam u skladu sa okolnostima!
Ja sam u Stavangeru samo zato sto sam tu mogla da nadjem smestaj,nista drugo me ne vezuje za ovaj kraj,niti biram gde cu!

I vec su me naucili ovi fini ljudi ovde na forumu tom "elektronskom obilazenju". Sto i radim.Neki su vec odgovorili da nemaju trenutno nista,neki se jos nisu oglasili.
Sticem utisak da nas je malo mnogo ovde i da smo im vec dozlogrdili na vratima.

Iskerno,mozda bih i ja flipnula kada bi mi danas 10 srba zakucalo na vrata i trazilo posao. Mislim da je i gogi nedavno pisao nesto o "nepozvanim gostima". Kad to tako kazem ljudima koje znam ovde, kazu mi da je to jedini nacin. Moras da ides i da uvaljujes dokumenta i sl. I onda se ja osecam kao krele! Ispada da se ne trudim dovoljno!

A iskreno,ako me osecaj i utisak ne varaju,ovde tako posao naci necu! Kad kazem ovde,mislim na domove na cija vrata mogu da zakucam.Dzabe meni sto sam ja danas obisla 6 doma,kad ni u jednom nisu hteli ni da pricaju a kamo li da uzmu CV. Bukvalno kako im se obratis pitaju: Søker du etter jobb? Cim potvrdis sledeca recenica je ,aaa tako mnogo srba dolazi. I vec znaju pricu u napred,vama treba 80%,nema toliko slobodno,trazite na finn-u...I jedino sto tebi ostaje da kazes je Ha det bra!

Ne mogu da gresim dusu u jednom domu je jedna fina lederka rekla tako mnogo srba i poljaka.
Sve u svemu hvala na odgovoru,upravo sam to htela da cujem! Izvinjavam se ako zvucim malo mracno i kukam to je samo zbog one,sto bi rekla Mira,zivcane faze trazenja posla!