.. rekoh i sam da sam imao luuuudu srecu, no imam i prethodno odradjeno dosta vise (u necemu i dosta manje) nego nasi pocetnici ovde, pa mi je i bilo dosta lakse.. ali tek kad dobijem boravisnu i pocnem sa obukom, pa budem makar ispravan na poslu, e tek tada borba pocinje (ko sto kaze Mira..) ..istina je da se norvezani temeljno pripremaju za popunu preko leta, ali imaju i dosta otkaza i ne samo to.. uvek ima mesta koja nisu popunjena i to se ne da videti uvek na nav.no nego po komunama i jednako vazi za sestre kolko i za bolnicare, a dosta nije ni objavljeno trenutno, jer kao i da su i sami poodustajali od pronalazenja.. meni su mnoooogo pomgli prvo prijatelji, pa nasi ljudi ovde, a bogami sam i ja sam ucinio mnogo.. bez skromnosti.. tesko je do posla iako im treba 5000 sestara, pa gde su ta mesta, nego bas na trzistu?!.. ali ovde je vec puno pisano o tome.. evo mislim da trenutno u Voss-u (14000 stanovnika) traze najmanje 4, 5 sestara (ne znam koliko bolnicara), ali treba autorizacija naravno i jezik i to prilicno ozbiljan i preporuka i sta ti ja znam sta jos sve.. inace, u Australiji traze 14000 sestara (kad bejah tamo..) pa mora doooosta da se odradi da bi zauzeo i pritom je to ozbiljno politicko pitanje dole, jer sindikati cine sve sto mogu da odbrane nestasicu da bi prekovremeni bio zestoko placan, a narod nezbrinut.. isto je sa lekarima dole, mislim..
.. slao sam ja u Altu na psihijatriju, al' mrka kapa, dobio naravno norvezanin iz Gjøvik-a..
.. kakav ti posao trazis?

.. i naravno, bas je to bila zestoka borba sa sobom (krecem-ne krecem, krecem-ne krecem, mogu-ne mogu, bice-nece..) i hvala na cestitci

znam da je iskrena..
[Ovu poruku je menjao nikolamancic dana 02.06.2013. u 11:40 GMT+1]