Na forumu su pretezno medicinari ali imate i inzenjera.Medicinsku struku smo pretresli,ali su i inzenjeri sve potanko izobjasnjavali.Forum ima i beskorisnih stranica ali vecina je sasvim korisna.
Kada se napise:"Ja nemam vremena za citanje celog foruma"...meni je ovo neshvatljivo.Hoces nesto da promenis u svom zivotu i nemas vremena da skines informaciju koja ti je vec napisana a pritom i znas da je na forumu...
NP3 + Bergen test sve napisano,NOKUT(za priznavanje nemedicinskih diploma),SAFH(za medicinske),inzenjeri su pisali o donjem pragu za platu za inzenjere koja moze da prodje kod UDI-a.Napisane su i sve takse obrade dokumenata,koliko kosta kvadrat stana u 6 najvecih gradova u Norveskoj,koje su cene stanova,cene hrane...sve je stavljeno...
Do te mere da su testovi jezika i opisani i usmeni i pismeni delovi...
Napominjem da je promenjen zahtev od 1.1.12.za skolu norveskog jezika ovde.Bilo je 250 + 50 sammunnskap sada je 550 casova norveskog plus 50 sammfunnskap.Pametno je polagati ispite a ne ici toliko na casove jer to kosta.Ne placa se jedino u malim mestima na severu.
Mislim da treba da se pronadje vreme i da se procita forum,preskacite diskusije ali to sto je bitno je istaknuto...Jedno popodne moze biti dovoljno da se prelista ono sto je bitno,nemojmo preterivati da je mesec dana.
Sada je napisano i koji smerovi mogu da dobiju autorizacije pa vise ne treba niko da luta,zna sta mu valja ciniti.
Hvala na tome.
MIRKA (gledam u tuznu jesenju noc,s pokisle grane lisce opada,u daljini cujem muziku
neku i pitam sebe gde li si sada...)