a otkud m isnaga

ja sam dobio svoju autorizaciju, te krecem vrlo brzo da trazim posao u Norge. Supruga ima zavrsen hemijski fakultet, a to priznaju samo kao bachelor (koliko su me informisali u skoli u kojoj ucim norveski). Papire jos prikuplja i uskoro ce ih poslati u NOKUT, a iskustva njenih kolega su takva..
elem, plan je da kad ja nadjem posao i odem gore, uskoro i ona dodje, a takodje smo i razmisljali da bi ona mogla da pokusa da zavrsi njihov master, sa tim bi trebala da ima odlicnu prodju, mada ne bi trebao biti preveliki problem za posao i ovako sa bachelor diplomom. Njeno dalje skolovanje je jedna od opcija, ne primarna, a mislio sam da bi bilo jako korisno ako bi uspela. Novac je ogroman, ni ne pomisljamo iz ove perspektive sada da to placamo, ali eto kada si ti pomenuo studiranje, zagolicalo me je malo to razmisljanje..
jedan momak iz moje grupe u skoli norveskog je otisao na master, i koliko mi je rekao taj novac nije placanje mastera, vec mora stajati na racunu kao dokaz da imas sredstava da se izdrzavas dok zivis u norveskoj (tj da ne dolazi da bi radio na crno ili slicno, vec da bi stvarno studirao), te da taj novac ne mozes posle mesec-dva od upisa mastera da podignes sa racuna, vec mozes na mesecnom nivou max (lupicu sad otprilike) nekih 500 evra da podignes za troskove..
Ovo je sve malo nabacano, kazem nismo mnogo ni produbljivali tu temu, ipak prva stvar - prvo, i za to ce doci vreme. A naravno ukoliko ti znas nesto vise i detaljnije zamolio bih te da nadjes jos malo snage