Evo, ja sam svojevremeno (pre 5 godina) napravio za firmu u kojoj sam tada radio program za kreiranje, azuriranje i emitovanje korisnicki definisanog kviza, koji se koristio u TV "Sveti Sava" iz Kaca - konkretno, kod njih se kviz emitovao pod imenom "Mislilac" par godina (ko je gledao zna o cemu pricam). Ideja je bila da se napravi program, u kom bi mogli da se slobodno definisu razliciti kvizovi, naravno u ipak ogranicenom skupu osobina koje su moguce. Kviz bi bio podrzan od strane programa i preko evidencije pitanja, a za svaku vrstu kviza se za par sekundi moze pripremiti emisija sa novim setom pitanja i prati se evidencija o svim emitovanim kvizovima, iskoristenim i pogodjenim pitanjima, pri formiranju nove emisije program moze po slucajnom izboru da pripremi pitanja koja urednik kasnije moze da koriguje ...
U principu, ima puno opcija, program i inicijalnu grafiku sam osmislio i napravio ja licno i jedino za 2 radne nedelje, vec sam i zaboravio sta sve moze, ali evo neki ekrancici koji ce slikovito prikazati o cemu se radi, preko primera za "Zlatnu zicu", onaj sa Pinka kom sam zaboravio ime i samog Mislioca:
1. Glavni ekran, sa svim vrstama kvizova i za svakog od njih listom emisija, sa opcijama izmene, dodavanja ili brisanja vrste ili emisije

2. Prvi karton ekrana za podesavanje vrste kviza, podesavanje matrice pitanja, bodova koje nose, vremena za odgovor kao i trajanje uvodne reklame, podesavanje stila kviza; skrivena slika iza pitanja, prikaz pitanja preko celog ekrana, bodovanje ili vezani odgovori, maksimalan broj vezanih odgovora.

3. Drugi karton ekrana za podesavanje vrste kviza, gde se definise grafika za sve predefinisane elemente ekrana.

4. Lista i evidencija pitanja, sa primerom unosa pitanja.

5. Ekran za kreiranje nove emisije kviza

6. Primer emisije kviza tipa "Zlatna zica"

7. Primer emisije kviza tipa one sa Pinka kojo sam zaboravio ime

8. Primer emisije kviza "Mislilac"
Dakle, "all in one for short time and money" ;)
Dakle, Rajko, a sto pitas?
[Ovu poruku je menjao goranvuc dana 27.07.2007. u 16:46 GMT+1]