Citat:
_v!rus_: I jos nesto, kad smo vec tu. Zanima me kako je uopste MS zamislio da se koristi Dataset u VS-u, da li *celu* bazu tj. model baze staviti u jedan Dataset, ili napraviti za svaki "logicki entitet" u aplikaciji po jedan dataset, npr. SubjektDataset koji sadrzi glavnu tabelu Subjekti linkovanu na podtabele SubjektiTelefoni, SubjektiXYZ, ...?
Imas na par mesta njihove best-practices npr Best Practices for Using ADO.NET, ali ne ocekuj bas mnogo od toga

Sto se mene licno tice, ja i moje kolege ovde forsiramo "use-case" approach, tj jedna dataset shema po use-case-u i nikakvi singletoni. To nam daje kotrnolu nad ulazom i izlazom podataka na nivou korisnickih operacija, a pride omogucava konkurentnost identicnih operacija u nizim layerima
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić