Shipa:
Citat:
155FreeSpaceOptics:
Citat:
Shipa:
Citat:
155FreeSpaceOptics:
Kad smo vec kod opisivanja sta ce da skines sa "vashe", sta se dogadja kad ti krenes da skidas neki AVI filmcic od cirka 700Mbyte na linku propusne moci oko 4Mbit/s? Sta ostali da rade? Da placu?
kljucne reci:
traffic shaping, quality of service, differentiated services
Layer 3 switch, access server...
Shall I go on?
uh, jesi li ti jos jedan od onih sto ne citaju postove?
Lepo, Odes na temu BG Wireless, Procitas prvu poruku u kojoj sam se MNOOOgoo, potrudio da objasnim i onima koji ne znaju puno o linuxu/wirelessu/kojecemu ostalom otprilike objasnim o cemu se radi (cak su me neki napali da sam u tome preterao), tamo ces videti na cemu je mreza koncipirana i da, kao sto si napisao u prethodnoj poruci odgovoru caboomu, nismo zasnovali mrezu na industrijskim resenjima vec na custom made hand tailored stap i kanap super upotrebljivim budzevinama koje RADE - zato sto je neko seo, razmislio, bacio na papir, popricao sa nekim drugim, zatim sa nekim trecim, zatim surfovao netom i trazio sve moguce informacije koje moze da nadje o temi, zatim izmenio ono sto je zamislio u skladu sa novim stvarima koje je saznao, zatim se opet konsultovao, i tako u jos par iteracija... Dakle, ako nisi do sada shvatio da je neko dobro, dobro razmislio kako ce sve to raditi pre nego sto je izasao u "javnost" sa idejom i delom realizacije onda mislim bi trebalo malo da razmislis.I ne bi trebalo da postavljas mr-know-all-you-little-kids-playing-in-my-backyard-I-have-done-it-a-million-times-before-and-now-I-am-going-to-piss-all-over-you pitanja sa visine a da nemas (ocigledno) ni najmanju ideju o cemu pricas... Znaci decko, sedi lepo u ugao i citaj poruke koje pisu ljudi koji nesto znaju o svemu tome, i nemoj da se guras i pravis pametan. Nije greh ne znati, ja takodje ne znam dosta stvari o ovome, al nadjem nekog ko zna i pitam ga, greh je ne znati, praviti se da znas, i pljuvati ostale koji znaju vise nego ti jer ne razumes ono sto oni znaju

... I uzgred budi receno, ovim nisam mislio nikog da vredjam, pa ni tebe, ali procitaj malo svoje postove, probaj da se bacis na mesto nekog od nas i da zamislis kako se smorim kad vidim da ni posle reference na informacije koje bi ti bile dovoljne da zakljucis o cemu se radi ti ne pogledas, nego opet odgovaras u istom fazonu...
Molim te za samo malo vere u to da smo mislili na sve sitne gluposti koje mogu biti problem. Cak i ako nismo, nije problem da pitas, i ako stvarno na nesto nismo mislili to cemo i reci i razmisliti (neke stvari ne znamo jer ih jednostavno jos nismo probali), ali nemoj da blanko uleces u raspravu i svadju negde gde nema nikakvog razloga da je bude.
NHF?