Kad već spominjete komentare linux apostola sa osnews i drugih foruma, evo nešto i
sa b92:
Billovo: šta će ti puste milijarde, ti povampirena belosvetska kapitalistička aveti!
Citat:
Bil Gates je najbogatiji čovek na svetu i još mu nije dosta.Microsoftovi programi nisu savršeni, a postoje i Linuksovi koji su besplatni i čije korištenje ne treba da plaćamo.Smatram krajnjim bezobrazlukom i drskošću prodaju kompjutera, pa onda plaćanje licence za korištenje programa koji se u njemu nalaze.Ni zapad (npr Nemci ne plaćaju Microsoftu ništa pošto koriste Lotus programe).Nije Bil gates najpametniji čovek na svetu.A ionako će mu SAD mic po mic uzeti sve što je stekao.
MladenIsakovicevo: superiornost i za dž:
Citat:
Pa je l' Srbija ne moze da nadje nista pametnije na sta ce da trosi pare nego na MS software? Treba iskoristiti priliku i izgraditi ceo sistem baziran na otvorenim standardima, Linux / xBSD operativnim sistemima i superiornim open-source aplikacijama. To moze i da se plati, ako Srbiji treba podrska software proizvodjaca, a i ne mora, ako se zasucu rukavi. A i posla i radnih mesta za informaticare bi bilo na pretek.
tdjokicevo: pepermint linux - samo dvije kalorije (i cijena potrošenog bandwidtha):
Citat:
Ja nisam platio svoj operativni sistem MS-u a ipak je legalan. Kostao me nekoliko sati skidanja sa neta i jednog praznog CD-a. Zove se Mint Linux i nije proizvod MS-a. Zao mi je, da imam MS Windows ja bih ga platio, organski ne podnosim da koristim nesto ilegalno.
windows_zakon-ovo: MS je šupalj k'o švajcarski sir (sve dok statistike ne dokažu suprotno

)
Citat:
Tvrdnja da korišćenje legalnog Microsoftovog softvera donosi zaštitu od virusa je neverovatna laž. Licenciran ili ne, Microsoftov softver je potpuno nesiguran.
nepoznatog pingvina: šah-mat u 5 minuta (osim ako besplatno ne naruči CD sa SP2):
Citat:
E ovako, posto se gospoda iz Microsofta Srbije zale, da navedem kako funkcionisu njihovi proizvodi. Uzecemo banalan primer korisnika Windows XP operativnog sistema. Covek koji nema blage veze sa racunarima, kupi racunar (sa nekog starog lagera, recimo nov notebook) i uz to mu neko proda i genuine OEM XP, onaj originalni iz 2001 godine jelte. I recimo taj XP je kostao 150 eura (uracunato u cenu racunara). Instalira ga danas na racunar i krene da se poveze na internet. U roku od najvise 5 minuta ce dobiti poruku "Windows must now restart because the Remote Procedure Call (RPC) Service terminated unexpectedly.". I nece moci da se poveze na internet (tacka). Pronadje negde broj Microsoft tehnicke podrske (u Srbiji, hehe), nazove je i oni mu kazu (ako se jave) "gospodine morate sa interneta da skinete prvo XP SP1, pa zatim XP SP2 pa onda necete imati tih problema".
Covek ne moze da "skine" 300 Mb SP-ova sa neta jer ima dial-up kao i svaki prosecan korisnik interneta u Srbiji, a i ako ima bolju konekciju, "suplji" XP mu ne da da se konektuje duze od 5 min. Na kraju zovne nekog ko "zna" sa racunarima i on mu donese piratski XPSP2 , izgasi racunar sa mreze i uradi fresh install. I nareze mu kopiju ukoliko bude trebao da radi reinstalaciju XP-a.
Da nije te piratske kopije, covek bi bacio racunar kroz prozor (koji je uredno platio zajedno sa xp licencom). I tom "piratu" koji je reinstalirao XPSP2 Microsoft Srbija bi trebalo da ljubi noge i da mu digne spomenik jer promovise i krpi njihovo djubre od proizvoda za "DZ" samo zato jer jer marketinska masinerija Microsofta ubedila prosecnog idiota korisnika da njihovi proizvodi necemu valjaju.
Primer broj 2, drugar mi je pre mesec dana nabavljao radne stanice za firmu, 10 komada i naravno, isprepadan pretnjama BSA i Microsofta, narucio je OEM Windows uz radne stanice. Sva sreca pa nije instalirao Windows Vistu, vec je uzeo XPSP2x10 i platio nekih 1500 eura. Radne stanice bez monitora su ga izasle 3000 eura. Zasto? Pa kakav je to proizvod koji Microsoft mesecima reklamira da nece moci da se koristi bez aktivacije, a onda se pojave piratske kopije istog tog proizvoda koje funkcionisu (govorim o Visti)???? (proizvod bez hardverskog NGSCB-a, op. ur.)
To bi isto bilo kao kada bi vam Mercedes prodavao automobil koji niko ne moze obiti a onda u roku od 3 meseca svaki 3 bude ukraden.
Microsoftu je trebalo 5 godina da stabilizuje XP, a Vistu nisu ni poceli da krpe. I nek je bog u pomoci onima koji su je kupili. Eto toliko o MS-u .
Džeronimovo: proleteri svih zemalja, ujedinite se!
Citat:
Ljudi predjite na Linux!!! Nemojte ciniti da truli bogatasi postaju jos truliji i bogatiji. Zadajte udarac imperijalizmu. Ziveo Linux i sloboda narodu!
alkionovo: što bi bilo, kad bi bilo:
Citat:
Ono sto Linuxu fali i gde pada zestoko (i jedan odrazloga sto ja trujem svoju masinu XPom na jednoj particiji) je sto nema nikakvu podrsku Adobe paketa. Na zalost, bilo kakav graficki rad, bilo vektorski bili rasterski, zahteva bar neki program iz Adobe paketa.
Dok Linux ne dobije podrsku Adobea, Windows ce ostati dominantan na svim masinama koje se bave grafikom i fotografijom, osim ako se ne predje na Mac, ali to je tek skupa varijanta za nase uslove...
ubuntuliderovo: wishful thinking:
Citat:
U svakom slucaju, prosecan korisnik koji masinu koristi za internet, logicke igrice, caskanje, pisanje, gledanje filmova i sl. _komotno_ u ovom trenutku moze da predje na neki Linux distro (preporuka: Ubuntu). Od navedenog SVE bolje radi u Linuxu nego u Windowsu, a pritom je legalno, besplatno, stabilno, bez virusa, registry korupcije, spywarea i ostalog dzanka.
axezovo: glupi ko k****!
Citat:
Otkako sam presao na linux imam slican osecaj kao pre, jedva cekam da koristim PC, a uz Microsoft softver mozes samo da zaglupis.
nepoznatom pingvinu: haha
Citat:
Uz to, ne znam da li u Microsoft Srbija znaju za sastanak PLAVA LAGUNA, gde je njihov VELIKI GAZDA okupio najpoznatije svetske hakere i sklopio sa njima poslovne aranžmane poput ovog gore navedenog ili je neke od tih ljudi zaposlio u svojim kompanijama. Naravno da Microsoft ima procenat zarade sa ovih sajtova, jer je broj članova impozantan.Da je sastanak koji pominjem bio uspešan govori i podatak da 99% crackova u periodu maj-novembar 2006. nije radilo.