Ja mogu da vam predlozim ovu agenciju:
http://www.ise.co.yu/ preko koje se ja trenutno nalazim u USA. Prof. Milica Bojanic je zaista izvanredna i kao prof. i kao koordinator. Barem znam da mogu u svakom trenutku sa nekim da porazgovaram ako imam problem. Mnogi ucenici, preko drugih agencija, ne mogu ni da nadju koordinatora... Zato oprez! Ipak je sve u parama...
Ne zavisi vam od agencije nista kakva ce vam proodica biti ili sl. Onako kako se vi budete ponasali od prvog dana tako ce se i oni prema vama ponasati. Lazem. Ja sam kod koordinatora, evo me kao rob. Dobro rece neko u prethodnom postu katolicka porodica grrrrrr. Ali kad bolje razmislim... Sve ovo ce mi opet koristiti u buducnosti. Kod nas tamo nikad nisam metlu u ruke u'vatila :P a sad sam fina -vrijedna, ko bi rekao. Naucila sam i da kuvam i sve

. Jes da svaki pet minuta slusam: "do this, clean this, folder the clothes please, wash this... ", ljutim se, nerviram, a onda opet dani prolaze.
Prije nego podjete ne znate sto vas ceka. Psihicki treba biti i vise nego pripremljen. Ako mislite na provod, bolji zivot, sto dalje od roditelja, malo da promjenite okolinu, ... moj vam je savjet da ni ne pomisljate na an exchange student program. U svakom slucaju napaticete se samo tako

ali opet prozivjecete nesto sto tamo kod nas nikad ne biste.
Kada ste sami svaka sitnica vam predstavlja problem. Opet, iskustvo je ipak na prvom mjestu. Ja sam ovdje napr. samo zbog skolovanja, ne jer je laka nego zbog toga jer imam vise mogucnosti a u isto vrijeme i vise naucim. Lijepo je sve vidjeti, nauciti, obici, ali ruku na srce... Koledz zavrsiti i EUROPE Rulezzzzz!