Citat:
antiR3ality: Engleski znam sasvim solidno i ne bi mi predstavljalo problem da ucim iz knjige na engleskom, tako da bih je i kupio kad bih nasao negde u Nisu. Svakako cu da nadjem nekoliko knjiga u pdf-u , i da pregledam ove tutorijale, ali opet voleo bih da imam neki ukoricani i kvalitetan prirucnik uvek tu pored sebe, jer slazem se
Ovo me podseca na sebe od jos koliko pre par godina. I veruj mi taj feeling se ugasi kad pri selidbi na polici pronadjes masivni C++ bible za koji si odvajao od pljugi i pljeskavica, narucivao preko brata iz Nemacke, koji je narucivao iz Amerike, onda ispalio devojku za njen rodjendan da bi cekao autobus kojim se svercovala (knjiga, ne devojka) i tutnuo ekstra podmazivanje vozacu sto je junacki tol'ku knjigu krio od carine (mada bi te carina verovatno izasla jeftinije) i na kraju zakljucis da si je nakon pomnog inicijalnog citanja od tog trenutka otvorio tacno nula puta. I onda pogledas dugi red knjiga na polici sa slicnom sudbinom cija je jedina svrha sada da stite policu od prasine (mahom zato sto su zastarele) i bude ti zao para koje si dao i tuznog drveca koje je iseceno da bi se te knjige odstampale.
Zasto? Zato sto ces uvek pre ukucati problem u google nego sto ces "rucno" prelistavati knjigu trazeci odgovor, em je brze em je verzijski prilagodjeno trenutnoj situaciji, a i ko ce da skida knjigu od 1000 strana sa police.

Samo sto mi svi patimo od tog gutenberskog mentaliteta kojim su nam prali mozgove od osnovne skole da je mrtvo parce drveta premazano otrovnom olovnom farbom svetinja, sto u kulturnom pogledu i jeste, ali u tehnickom pogledu je kompletna steta zbog tempa kojim tehnologija zastareva. I taj imprinting je toliko snazan da se gotovo granici sa fanatizmom gde izmisljamo raznorazna opravdanja (da imam sta da citam na kaucu, wc solji, u parku, k'o da ces stvarno da prelistavas C# udaljen od tastature gde ces probati ono sto citas).
Jedina svrha koja ostaje je da se neukim ljudima "predoci" kako smo eto mi nesto mnogo uceni zato sto imamo gomilu ofarbanih drvnih lesina na polici.
Mislim da su i izdavaci konacno poceli da kontaju to i sve vise je knjiga raspolozivo za legalnu kupovinu u PDF formatu. Jos samo da osmisle neki dobar DRM sistem i papiru ce doci kraj.
Da ne bude da pricam gluposti pogledaj ovo:
Google: "c# pdf ebooks"
PS> Kad se selis negde, mnogo je lakse seliti PDFove nego 100.000 papirnih stranica

Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić