Ponovo ja ali sada potpuno zbunjena. Naime probala sam ovaj Panasonic lumix DMC-FX12K i on isto ima dosta šuma u audio zapisu na videu ali i loše fotografije pa sam ga odbacila. U međuvremenu sam malo isprobala u radnji i Fuji A800 i on me ne zadovoljava

.
Nisam doduše isprobala ni Fuji F20, ni f31
Poslušala bih savet i kupila Canon IXUS 800 IS koje su mi savetovali crnibombarder i vlada1970 ali me koči to što u Kraljevu nisam nigde mogla da isprobam ni taj model a ni IXUS 75 ili A570 IS o kojima takođe razmišljam. Svi su u sličnom cenovnom rangu. Možda ćete opet početi sa pričom o tome da je fotoaparat za fotografije a ako hoću video da kupim kameru. Međutim i sami vidite da je tendencija proizvođača fotoaparata da ističu sve bolji i bolji video u svojim proizvodima (naravno pored povećanja piksela, smanjenja težine, promene vrste baterije, fokusnih daljina, stabilizacije.....). Uzrok tome je verovatno prilagođavanje tržištu, jer sve veći broj amatera (kojih je priznaćete najviše a ja sam baš taj tip) želi da objedini ove dve funkcije, jer nije jednostavno nositi i fotoaparat i kabastu i tešku kameru da bi se na kraju zabeležilo, pored gomile dobrih fotografija, nekoliko minuta videa na putovanju, izletu, rođendanu, krštenju....
Ono što bih vas molila, pre nego što donesem konačnu odluku, je da, ako imate mogućnosti, isprobate ove modele (znači ne samo video snimiti i odmah poslušati na samom aparatu u svim video modovima 640/30, 640/15, 320/30, 320/15 već snimiti na komp pa odgledati i odslušati. Mislim da među vama ima baš onih koji se bave prodajom (ili distribucijom) fotoaparata i ostale foto opreme.
Sve u svemu, po ovom mom užem izboru vidite da sam se na kraju opredelila za neki od CANON-a (šta ćeš kud svi turci tu i mali TMUJO) i da sam malo pomerila i finansijski limit.

mada ne iključujem ni Fuji f20 ili f31 ako zadovolje moje ranije postavljene kriterijume.
Zahvaljujem na dosadašnjem trudu i savetima i nadam se da ćete mi pomoći u konačnom odabiru.
[Ovu poruku je menjao svetlanalane dana 07.08.2007. u 13:31 GMT+1]