Evo ga i problem:
upit.CommandText = "SELECT br FROM Racun WHERE DatumFakture < " +početniDatum+ ";";
početniDatum se prosleđuje proceduri kao varijabla tipa DateTime i to iz DateTimePicker-a.
Kada napišem tako, dobijam grešku:
"Syntax error (missing operator) in query expression 'DatumFakture < 30.1.2007 0:41:29'."
Ako dodam apostrofe ispred i iza datuma, onda dobijam sledeću grešku:
"Data type mismatch in criteria expression."
(Kada stavim Watch na upit.CommandText on ima vrednost "SELECT br FROM Racun WHERE DatumFakture < '30.1.2007 0:41:29';")
Onda sam tražeći po forumu odgovore naišao na predlog da se stavi # ispred i iza datuma, ali i onda mi prijavljuje grešku:
"Syntax error in date in query expression 'DatumFakture < #30.1.2007 0:41:29#'."
Probao sam i sa navodnicima ispred i iza #, ali opet ne radi!!!
Inače, u bazi (Access) mi je polje tipa Date/Time, formata Short Date. Probao sam da stavim i long date, ali ne pomaže.
Onda sam pokušao i sa DateTime.Parse(početniDatum) - ne funkcioniše
Convert.ToDateTime(početniDatum.toShortDateString()) - syntax error
Pokušao sam i da postavim DateTimePicker.CustomFormat na "dd.mm.yyyy" i opet ništa.
Sve u svemu, ako vrednost prosledim kao string, dobijam "Data type mismatch in criteria expression." , a ako prosledim kao datum, javlja se "Syntax error".
Pokušao sam čak i da ugasim pa upalim računar, pa čak i da izađem i uđem ponovo u kuću dok zli duhovi ne odu, ali ne pomaže

Predpostavljam da je neki problem sa formatom datuma, ali ne znam kako treba da ga formatiram da bi funkcionisao!
Pomagajte, ili odoh da izvršim harikiri!