Citat:
Prvi čovek online PR odeljenja trebalo bi da bude Miloje Sekulić, dosadašnji urednik eMagazina i jedan od pionira internet poslovanja u Srbiji.
Gde pionir u 40 godina?

A najbitniju titulu (moderator "e marketinga" na ES-u) mi nisi stavio.
Hajde sad da se uozbiljimo. Upravo dolazim sa konacnog dogovora sa Borom Miljanovicem, direktorom McCann PR-a. Preuzecu od 1. februara novoformirani Sektor za online PR. Upravo ta stvar, sto je briga o prisustvu same agencije i naravno njenih klijenata podignuta na nivo posebne organizacione celine (sem nje vec postoje McCann PR Beograd, McCann PR Podgorica, Edukacija i Kliping), prelomila me da napustim e magazin i posvetim se formiranju Sektora. Da se ne lazemo i do sada su se PR agencije sporadicno brinule o internet prisustvu svojih klijenata ali, koliko ja znam, ovo je prvi put da se online PR-u poklanja tolika paznja (posebna organizaciona celina, ljudi, sredstva, razne aktivnosti objedinjene na jednom mestu, koordinacija sa drugim delovima agencije i sistema, planiran kontunuiran rad itd). Nadam se da cu se dobro snaci i da ce stvarno od toga imati koristi i klijenti i agencija i novinari i developeri a posredno i internet u Srbiji u celini (i ja naravno)

. Ova prica mi se dopada jer objedinjuje tri stvari kojima se poslednjih 7 godina bavim: novinarstvo, PR i realizacuju online prisustva kompanija (suvlasnik sam firme
www.veza.biz).
Ali hajde da ne prejudiciramo nego da vidimo kakvi ce biti rezultati. Ima mnogo da se radi, u pocetku na pokretanju cele price, planu rada, uspostavljanju procedura (veliki je sistem u pitanju skoro 80 ljudi, preko 50 klijenata - sto stalnih, sto po projektima). Cenim da ce prvi konkretni rezultati moci da se izmere za 6 meseci. Svaka sugestija, predlog i kritika su dobro dosli. Kad smo kod kritika naravno da sam svestan stanja (Under Construction) u kome je agencijski sajt. Ipak su pune 4 godine prosle od kada je prethodni lansiran. Od tada su menjane samo vesti. Novi je napravljen, napunjen i ceka "preseljenje" na novi hosting. Jeste da sam samo delom ucestvovao u njegovoj izradi (radi se od letos a ja sam konsultantski u prici od novembra) ali ipak odgovornost ide "na moju glavu". Ono u sta sam siguran je da se sa dizanjem sajta na server prica sa njim nece zavrsiti, ali hajde da o tome pricamo kad bude vreme.
Ono cemu se najvise radujem i sto mislim da je najbitnije ljudima na ES-u je cinjenica da ce sada, kada McCann kao najveca agencija "povuce nogu", i drugi (i PR i marketinske agencije i same kompanije) obracati mnogo vise paznje na svoje i online prisustvo klijenata. Od toga moze samo da bude koristi.
Miloje