Naravno Shaka, stvar je do ponude. Ako bi postojalo 384/192 flat , onda bi bilo 45 KM ,ali zasto ga nema ? Velika glupost je cijena
256/128 i 512/256 (mislim na flat pakete).
256/128 = 30 KM
512/256 = 60 KM
Svakome je jasno da je tada 2x 256/128 = 512/256 = 2x30KM sto je 60 KM (kao sto je 512/256)
Nije da pametijum , ali da je kuca domacinska , PA VALJDA BI TREBALO NA VELIKO BITI JEFTINIJE!
Pa barem da spuste na 55KM (radi obraza

).
Mozda ja sitnicarim, ali ovim nema stimulansa za korisnike da uzimaju 512/256 flat pa da ga rutaju na vise putem LAN-a ( sto je vama velikim dijelom olaksavalo stvar, jer je vise korisnika bilo pod isom ip adresom, jednom opremom ,madje zagadjenje, zar ne ).
Paket 256/128 sa 4gb je dobar samo za korisnike koji za netom provedu sat vremena dnevno.Prema ovome , dva manje-zahtjevna korisnika na istoj lokaciji bolje da uzmu 384/192 sa 8g pa da ga djele (ovo je savjet za stednju

) Radi se o tome da ja licno znam za barem 5 ljudi koji bi vise voljeli da za te pare ostane 128/64 bez ogranicenja radi winamp radija,igranja igrica i pokojeg videa . Vjerovatno gresim , ko zna , mozda to dodje na isto .
Ima tu i jos jedna stvar. Bihnet ADSL je i dalje drek , (cuj paket 1024/128 , sa napomenom da je upload neogranicen ,LOL)
ali su ljudi napredovali sa zadnjom ponudom (sa 5g odmah prebacili korisnike na 9g pakete (9gb download limit)) , koliko/ toliko. Kao odgovor za "globalno pojeftinjenje interneta" Zona je uradila veci korak nazad nego napred, jer nema tog korisnika
kojeg nije iznerviralo ogranicenje (ne racunam one sa baznim stanicama na kuci) - pogotovo kod firme kojoj je glavna reklama do tada bila >> svi paketi su bez ogranicenja << .
Jos uvijek je Zona najisplatija, ali ih ,definitivno, necu vise hvaliti ,"na sva usta"!
Veliki pozdrav i za Oplu, koji je junacki postavlja opremu , dok su bombe pucale okolo!

...zbilja