Ja sam jednom brisao root (upravo ono kada sam hteo da ocistim ~/temp nakon instalacije nekog programa sa "rm -fr *" a ispalo je "rm -fr /"). Drugi put sam hteo da napravim file system od swapa, jer sam ga imao mnogo, slodobnog prostora malo, a nije mi ni trebao. I onda sam 7-8 puta ponavljao i ponavljao jer se sistem nesto bunio, da bi na kraju uspeo... da preformatiram sopstvenu home particiju.

Hodao sam kao zombi dva dana posle toga.
Jednom sam i resio da stripujem citav sistem. Kao, ustedi se prostor i sistem radi brze. Prvo sam stripovao sve binarije. Sistem radi. Sa jos vecim odusevljenjem resavam da stripujem i sve libove. Pustim prvi put, i to ne zavrsi. Nije moglo da stripuje biblioteku za stripovanje.

Izbacim tu biblioteku iz spiska i pustim opet. E, nakon toga sistem nije hteo da se digne. Onda sam iskopirao onih par biblioteka sto je bilo potrebno da se startuje instalacioni disk, i sistem je proradio.

To je bila i instalacija koja mi je najduze zivela na kucnom kompu. RedHat8 je ziveo skoro 3 godine.
Ja nikada nisam ni koristio root nalog za redovan posao. Citao sam knjige o Unixu i Linuxu pre nego sam i video te sisteme (pocetak '98 ), i jos tada sam prihvatio da je to "greska koju prave pocetnici", pa kada sam konacno poceo da koristim Linux, odmah sam to odbacio kao pravi "profi".

JaFreelancer.com