Evo ja konacno nasao termoprekidac i ugradio u laminator. Da kazem da sam ga platio 800 dinara, sto je po meni previse!
Termo prekidac koji sam nabavio je na 165°C, a stari je bio na 120°C ali zbog nacina na koji je ugradjen otvarao je na oko 140°C.
Ovaj novi je dogurao do 200°C i nije otvorio prekidac pa sam ga ugasio jer sam se bojao da ce mi izgoreti termo osigurac koji je deklarisan na 214°C.
Evo kako je izgledao taj stari termoprekidac:

Evo kako se montira:

Ceo mehanizam:
Kao sto sam rekao nisam mu dozvolio da se sam iskljuci jer nemam rezervni termo osigurac(za sad) a i mislim da mi je temperatura preko 200C totalno nepotrebna i moracu da smislim drugaciji nacin da
montiram taj termoprekidac da bi imao bolji kontakt sa aluminijumskim kucistem i samim tim bi verovatno ranije otvarao. Ali posto sam merio temperaturu kad je dosla do 175°C, ubacio sam plocicu
i propustio je 3 puta(reda radi) dok nije dosla do 200°C i evo rezultata:

Plocica je naslonjena na bateriju 9V da uporedite velicinu vodova. Ja sam prezadovoljan izgledom plocice, jedino na ovim vecim povrsinama mase postoji poneka sitna rupica ali ce se to popuniti markerom.
Papir je onaj kineski sto sam ga popljuvao desetak strana ranije, koji nije zadovoljio upravo zbog niske temperature. Sad sam papir odvojio od plocice kao nalepnicu :) jednim potezom, posle minut-dva u vodi.
Na njemu nije ostalo nista. Dolar i po me kostao(10xA4). Izgleda kao onaj papir sto ostane posle odlepljene nalepnice. Savrsen!
Evo i krupnog plana dela plocice gde se vide rupice:

Mozda se i ne vide dobro rupice jer je slikano telefonom. Ima ih na tom delu jedno 15 ali cak i da ih ostavim tako nece mnogo uticati jer je velika povrsina.
Samo da resim jos otvaranje termoprekidaca na 190° ili 195°C i ja sam pobedio. Kako ce mehanizam podneti ovu temperaturu nemam pojma ali vreme ce pokazati.
Zakljucak: bez temperature od 170°C-195°C nema sanse da se uradi dobra plocica.