U
svetlu svih modernih i
svetlih radnih površina, tovca se odlučio za još jedan radikalan korak — pravljenje i upotreba tamnije teme ;-)
Dobro, nije u pitanju baš pravljenje, već izmena Ximian Industrial teme za Gtk+2, izmena Nofi teme za Metacity (izmenjena sličica za dugme za zatvaranje prozora i boje), i upotreba Gorilla Scalable ikona. Sve u svemu, teško bi se moglo reći da ovo podseća na bilo šta pomenuto (osim ikona ;-).
Naravno, ljudima se ovo neće svideti, ali upravo u tome je i stvar:
nije za sve :-)

Opšte karakteristike su sledeće:
— očigledan i jasan kontrast između menija i ostalih elemenata grafičkog sučelja
— četiri panela odvojene namene (donja dva se „samo-sakrivaju“ zato što su ređe potrebni)
— tamne boje osnovnih elemenata, oživljavaju duh kasnih '90-tih kada su takve boje bile popularne (pre pojave MacOS/X-a? :-)
— lični direktorijum (~) se koristi za radnu površinu (već sam izrazio svoje nezadovoljstvo time što su dodali „Desktop“, ali ovo je odličan način da se to reši — usput, ono što radite, radite na „radnoj površini“)
Još jednom, vaš tOwk sa „lošim“ ukusom (providni gnome-terminal je tu zato što je izgleda običaj da se to stavi, ja koristim xterm :-)
Možda se moje mišljenje promenilo, ali ne i činjenica da sam u pravu.