Citat:
Dachaz: @BodyBag: Total Commander plugin koji spominješ omogućava čitanje i ReiserFS particija. No, činjenica je da postoji "nativni drajver" sa kojim se ext2/3 particije vide u MyComputer-u (pri čemu, navodno, radi i upisivanje).
ReiserFS je takođe pouzdan, bar meni. Struja mi je katastrofa pa 'oće da "capne" tu i tamo, a podacima ništa.
Jedino što mož' biti da je ext3 brži
ReiserFS je takođe pouzdan, bar meni. Struja mi je katastrofa pa 'oće da "capne" tu i tamo, a podacima ništa.
Jedino što mož' biti da je ext3 brži
Pomenuti plug-in za TC omogucava samo citanje za reiser,doduse moze i da se kopira,ali kad se zavrsi prebacivanje fajla zna da bude neispravan,tj.korumpiran i to dosta cesto,dok sa ext3 nema nikakvih problema....
A sto se tice nasilnog gasenja i journaling-a to je kod reiser-a zaista extra uradjeno-sam recovery traje brze nego kod ext3-a
Vec sam pomenuo i brzi rad sa gomilom manjih fajlova(eto odgovora zasto search duze traje)
Sa druge strane ext3 vazi za robustniji,nesto(nijanse) sporiji i kompatibilniji....
Oba fajlsistema su dobra i za koji se god korisnik odluci nece pogresiti-drugim recima-nije sija nego vrat