Citat:
vecina zvukova koje cujes u izdanjima danas vode poreklo iz synthova u studiju producenta. ukljucujuci i beatove, kicks, snares, hats i ostalo.
istina, kako rece MarcoMachievelli - najbolji loop je onaj koji sam napravis ... ja uglavnom koristim VST instrumente za 90% stvari, ali kao sto rekoh, takodje imam kolekciju sample-ova koja je :ogromna: [oko 300gb] i vrlo sarena ... naravno nad semplom nikad nemas tu kontrolu kao kod synth-a, ali po meni su ipak vrlo upotrebljivi/kvalitetni ... naravno ima tu i dosta "komercijalnijih" stvari tipa techno/house essentials , ali cak i u njima ima ponesto sto bi proslo i u UR-u

...
Citat:
moja preporuka je da izaberes svoju opremu, nekoliko softsynthova (ne previse), ako imas i hardverske tim bolje, jedan sampler, par dobrih procesora i efekata, i sekvencer.
Da, to sam vec odavno uradio [poceo sa hw Kawai sekvencerom koji ima jog-wheel i displej velicine standardnog upaljaca [onog za 10 din.]

], imam svoj setup sa syth-ovima fx-om, ali volim stalno da dopunjavam svoju kolekciju sample-ova , proberem iz paketa onih 10% po mom ukusu i tu su mi pri ruci ...
priznajem da sam :mozda: megaloman po tom pitanju, zato sam i poceo ovaj topic , ali shta ces
Inace ovo je off-topic, ali koje synth-ove vi ljudi koristite? Dajte da razmenimo iskustva

... ja sam zadovoljan i "sitnijim" VST-ima, tipa Albino,Vanguard i ekipa, ali ni Athmosphere/Sonik Synth2/Ultra Focus nisu za bacanje [KORG je isto dobar,zatim Arturia i ReFX]... ali zakon je ipak REAKTOR i uopste Native Instruments stvari <- ubedljivo "najzanimljiviji" audio softver danasnjice

[ispravite me ako gresim] ...
He who dares - wins