Ok, ljudi. Jasnije mi je mnogo. Hvala puno svima na odgovorima.
Jos samo jedna stvar.
Citat:
JogyII:
setup podrazumeva da ti otvore nalog (posao od 5 minuta) i koristi se od strane provajdera kao dodatni izvor prihoda, i nacin da te sprece da predjes na drugog provajdera (posto razmisljas "pa ovome sam vec poklonio 2000-3000 din ma jeste sporo i skupo, ali necu valjda opet i drugom")
Citat:
vindic8or:
da, posto provajder plati 1700 din. telekomu srbija da bi te prikacili na DSLAM.
Znaci, ti sa tih 1700 ili 2200 dinara(ili koliko vec) kod prvog provajdera za kog se odlucis kupujes taj DSLAM uredjaj, a kad se prebacis kod drugog 2000 dinara koje ces opet morati da das predstavljaju ustvari cistu otimacinu provajdera
ili kada otkazes prvom provajderu ovi iz telekoma ti skinu taj DSLAM uredjaj, pa kada odes kod drugog moras da prodjes proceduru ispocetka, tj. predstavlja cistu otimacinu telekoma?
Postavljaju ti uredjaj koji si ti vec kupio.
Ovo me podseca na onu pricu o metli pored kase. Prodavacica naplacuje svakom kupcu tu metlu iako je on nije hteo, jer ona ne zna da li je to njegova ili onog iza,ili onog iza onog...
I poslednje ( za sada

) Da li je sada procedura za dobijanje adsl-a ubrzana ili je i dalje onih 2-3 nedelje ?
"Izgubljeno je samo ono cega se odreknemo"