Vidim da ova tema ima veze sa onim shto nameravam da pitam, pa rek'o bolje da to napishem ovde, nego da otvaram novu temu...
Da li je neko imao iskustva sa pojmom "SMS Gateway"? I to ne bilo koji, nego apsolutno "Free"...
Za potrebe jednog sajta treba da implementiram mogucnost slanja SMS poruka korisnicima, s tim da broj poslatih SMS-ova u jednom mesecu ne bi prelazio cifru od 10.
Google-ao sam ovih dana na tu temu, al' nikako nisam uspevao da prodnajdem ono shto odgovara mojim, odnosno, potrebama tog projekta na kojem radim. Nailazio sam na razna Open Source SMS Gateway reshenja, kao shto su Gammu, Kannel, Ozeki, itd, ali ja zapravo ne znam shta da radim s njima.

To sve u stvari profi programi, a meni od toga treba samo slanje SMS-ova, ne i prijem. Ja sam sve to zamishljao malo drugachije, tachnije, mislio sam da cu naci neki sajt koji pruzha usluge SMS Gateway-a, na kojem bi se prijavio, i posle samo napisao neki API za slanje SMS poruka preko tog sajta. Takvi sajtovi postoje, ali josh nisam naishao na neki koji je besplatan. Npr. jedan od njih je i TM4B, na kojem samo treba da se prijavi, a postupak slanja se svodi na to da treba formirati recimo ovakav url:
http://www.tm4b.com/client/api/send.php?username=test&password=123&msg=Hello+world!& to=123456789& from=Test&route=frst∼=yes, i posle samo sa
fsockopen ili
curl treba izvrshiti taj zahtev.
E sad, da li neko mozhe da mi predlozhi neshto slichno ovome, a da je pritom besplatno, ili mozhda neko ima neki bolji predlog ili reshenje. A ako nema drugog reshenja, dobro mi doshlo i par saveta u vezi sa "rukovanjem" sa gore pomenutim SMS Gateway programima.