E sad idemo redom. Nekako podesim karticu da ima adresu 192.168.1.2. Do tvog prethodnog posta nisam znao kako se to radi pomocu ifconfig, sto i nije neko zlo, jer se to najcesce dobije pomocu DHCP. Sada ulazim u setup modema i tamo radim sta radim.

Uradim u gore prikazanom meniju Server off, zatim Save i izadjem iz setupa. Ugasim racunar. Ponovo ga ukljucim. Konekcije sa Internetom nema, jer je Server off. Da udjem u Setup ne mogu, jer je Server off. To je od prilike to. To sam probao nekoliko puta, to je tako kao sto kazem. Osim toga, redovno pomogne vracanje na fabricki default guranjem "eksera" u odgovarajuci prekidac. Za lampice nisam siguran da li ili ne svetle, ali dzaba lampice kad modemu ne mogu da pridjem ni na kakav nacin - ni za setup, ni za konekciju na Internet.
Zasto sam to uopste radio? To je bio jedan od pokusaja da podesim modem da radi preko PPPOE, onog koji je u njemu i koji mi do danas nikada nije proradio.
Iz vec pomenutih razloga, nemam zelju da nesto eksperimentisem previse. Kupio sam jos jedan isti modem, po daleko nizoj ceni, onako - za rezervu, a i stari mi radi na vec opisani nacin i to bi bilo sve po tom pitanju.
Vise puta sam opisivao svoj postupak konekcije sa ovim modemom, spominjao "none" protokol i laznu staticku adresu i nije se nasao niko do tvog prethodnog posta da mi kaze kako to mogu uraditi komandom ifconfig - mislim na ovo "# ifconfig eth0 0.0.0.0 up". Cudni su ljudi, sta ces. Sada sam to po prvi put pokusao i uspelo je, tako sam i snimio gornju sliku, pa se vratio opet na konekciju za Internet.
Puno ti hvala za ovu komandu! To nisam znao ni kako da pitam, ni kako da trazim, samo sam kod pojedinih distribucija video da postoji kartica podignuta bez adrese, a kako - pojma nisam imao. Moderator na original Knoppix forumu mi verovatno ni danas ne veruje da se povezujem na Internet obicnim ADSL modemom. Cim se neko tamo pojavi, on odmah vice: "Kupi ruter obavezno!" i ostao je do kraja vrlo skeptican prema mom objasnjenju, reklo bi se da ne zna za "ifconfig eth0 0.0.0.0 up" sto je prilicno cudno.
Jos jedna sitna stvar za kolegu IrieTux: prilikom setup-a modema trazi se password i on je isto tako "admin" kao i user name. Ovo je sitnica, ali moze da pomogne.
Nadajmo se, da ce i on uspeti, da bude jos neka korist od ovog naseg pisanja, osim sto sam ja naucio da palim i gasim karticu po zelji

PS: Koji je tvoj konacni sud - mogu li modemi ovog tipa, bez dodatnih zahvata (fleshovanja) da se konektuju direktno, tu mislim na ono Bridge ili PPPOE? Kao sto rekoh, ja sam probao vise puta, sa vise distribucija i ovako, laickim / grafickim nacinom nije islo.
[Ovu poruku je menjao tdjokic dana 04.07.2006. u 09:50 GMT+1]