Noskich,
Da li možeš možda da mi odgovoriš šta misliš o sledećoj strategiji koju smo žena i ja osmislili za odlazak u Australiju?
Naime, žena ima oko 8 god radnog iskustva kao Office manager, koje se trenutno traži samo u WA (u kojoj mi žena ima tetku) i ACT, a trenutno sprema IELT za koji su joj potrebne 7-ice.
Naravno ne znamo koliko će njeno zanimanje biti traženo posle 1.jula, pa ja paralelno sa njom spremam IELTS i plan mi je da upišem u Februaru 2013. na Queensland University of Technology jednogodnišnje studije Graduate Diploma in Business (Professional Accounting), gde bih imao neku podršku da se snađem u početku, pa bi se kasnije i moja žena priključila. Žena već ima priznato zanimanje od VETASSESS-a, pa se nadamo da bi u tom slučaju možda mogla lakše da nađe posao.
Razmišljamo da ako bijemo bitku na dva fronta, veća je verovatnoća da će jedna opcija upaliti, a ako upale obe opcije ja bih čim završim studije naravno došao u državu, ili teritoriju gde bi ona imala PR.
Naravno jasno mi je da je ukoliko ona uspe da obezbedi PR to bila najbolja opcija, ali me zanima koje su moje šanse posle jednogodišnjih studija da ostanem tamo sa njom ukoliko ne dobije? Naravno spreman sam da radim i ako me bace u sred neke pustinje i u početku ću biti zadovoljan i sa značajnije manjom platom. Spraman bih čak bio i da možda nastavim studije ukoliko ne bih našao posao posle prve godine, ali bismo za to morali ipak i da zaradimo neke pare tamo.
Bio bih ti zahvalan ako bi mogao da mi odgovoriš na još par pitanja.
Da li moja žena može na moju studentsku vizu da radi full time?
Koliko posle okončanja studija bih imao fore da nadjem posao?
Koja je šansa za ostanak legalno u AUS posle studiranja?
Da li možda znaš kakva je prođa za računovođama u AUS?
Pre svega, hvala ti puno na dosadašnjem tvom pisaniju što po domaćim, što po međunarodnim forumima i nadam se da te nisam "udavio" sa ovoliko pitanja

Nadam se da ću i ja (ukoliko budem uspeo da se sa ženom snađem tamo) moći makar nekome da pomognem na način kako si ti pomogao mnogima.
Pozdrav i hala još jednom.